Mobiliteit

Studeren in Amsterdam betekent vaak reizen met het OV of de fiets, of je nu op kamers woont of niet. Zeker omdat het tekort aan woningen in de stad steeds groter wordt, is een goede bereikbaarheid van de onderwijslocaties van het allergrootste belang. Naast een goede ontsluiting van de campussen zet ASVA zich ook in om studentencomplexen bereikbaar te houden per OV en fiets, en het nachtnet te verbeteren zodat je ook ’s nachts veilig thuis kunt komen. 

Reizigers Advies Raad

De Reizigers Advies Raad (RAR) is een adviesorgaan voor de vervoersregio Amsterdam. ASVA ​heeft hier twee zetels in en zit onder andere werkgroepen voor omtrent het het vervoersplan van het GvB, de regio Amstelland-Meerlanden, de regio Zaanstreek-Waterland en de toekomst van het OV in de metropoolregio Amsterdam. Heb je een klacht of idee ter verbetering van het OV voor studenten? Laat het weten aan onze RAR-leden!

Nacht OV

ASVA vindt goed nachtvervoer in Amsterdam als grootste studentenstad van Nederland enorm belangrijk. Met de nachtbus kun je namelijk ’s nachts veilig thuiskomen, ook als je wat verder van het centrum woont. Klik hier voor meer informatie over het nachtnet(opens in a new tab).  

Fiets in de stad

De fiets is voor de meeste studenten de snelste en goedkoopste manier van reizen. Toch staat de fiets onder druk in de stad door toenemend fietsgebruik. Ook de veiligheid staat hierdoor onder druk. Klik hier voor meer informatie wat ASVA allemaal doet omtrent de fiets in Amsterdam.(opens in a new tab)

Meedoen?

Er liggen veel mogelijkheden om de bereikbaarheid van Amsterdam voor studenten te verbeteren. ASVA zoekt daarom enthousiaste vrijwilligers die een zich in willen zetten om mobiliteit in Amsterdam een duwtje in de goede richting willen geven, zij het om een kwestie die jij belangrijk vindt om aan te pakken, of in de vorm van iets kleins als helpen enquêteren: alle hulp is welkom! Mail voor meer informatie naar mobiliteit@asva.nl!