Verenigingen

Studeren is een grote uitdaging. Ouders en docenten zitten niet langer achter je broek aan. Je gaat op jezelf wonen en je ontmoet nieuwe vrienden. Ook nieuw is het verenigingsleven. Studie- en studentenverenigingen zorgen voor de sociale cohesie tussen studenten, behartigen hun belangen en organiseren activiteiten buiten de collegezalen. ASVA onderschrijft deze doelen en ondersteunt daarom deze verenigingen. Studeren is namelijk meer dan in de collegebanken zitten. Juist de ervaring die je opdoet in een studentenorganisatie is van belang voor je persoonlijke ontwikkeling.

Studieverenigingen

Een studievereniging hoort bij je opleiding. Vaak geven ze korting op boeken en organiseren ze studiegerelateerde activiteiten zoals lezingen, rondleidingen en reizen. ASVA organiseert het studieverenigingenoverleg (SVO) voor zowel UvA- als HvA-verenigingen. Meer informatie.

Studentenverenigingen

Een studentenvereniging heeft als doel het bevorderen van contact tussen studenten onderling en tussen studenten en oud-studenten. Sinds 2003 worden de belangen van studentenverenigingen behartigt door de Amsterdamse Kamer van Verenigingen (AKvV). Het algemeen bestuurslid van ASVA is ook lid van het bestuur van de AKvV.

Partnerverenigingen

Als jouw vereniging partnervereniging van ASVA is, krijg je vijf euro korting op je ASVA-lidmaatschap. Daarnaast kunnen partnerverenigingen van alles bij ASVA lenen, zoals een bakfiets, een beamer, een dslr camera, een pa-systeem of flipovers. Wil je jouw vereniging als partnervereniging aanmelden? Lees verder.

Informatie voor verenigingen

Hier vind je een F.A.Q. voor studieverenigingen met veelgestelde vragen en antwoorden. Op deze pagina vind je meer informatie over bestuursbeurzen aan de UvA.