Rechtshulp

Als Amsterdamse student zul je tijdens je studie verschillende contracten ondertekenen. Denk bijvoorbeeld aan het huren van een kamer. Ook tijdens je opleiding zul je misschien tegen situaties aanlopen waarvan jij denkt dat je eigenlijk een andere behandeling verdient, bijvoorbeeld bij een Bindend Studieadvies (BSA/BAS) of extra herkansingen voor tentamens. Je hoopt natuurlijk dat alles probleemloos verloopt, maar wat doe je als dat niet zo is?

Met alle juridische vragen en problemen kun je terecht bij het Rechtsbureau van ASVA. Hier werken enthousiaste rechtenstudenten die klaar staan om medestudenten met hun juridische problemen verder te helpen. Rechtsgebieden waar ASVA je mee kan helpen zijn onder andere huurrecht, onderwijsrecht en problemen met DUO. Ook helpt het Rechtsbureau je bij het vinden van de juiste weg binnen de UvA of HvA als je ergens mee zit of als je het niet eens bent met de gang van zaken binnen het onderwijs dat je volgt.

Weet je niet zeker of wij kunnen helpen met jouw probleem? Of weet je niet waar je wel heen moet? Als het niet binnen ons vakgebied valt zullen we je doorverwijzen!

Vragen?

Kijk eerst even bij Veel Voorkomende Vragen onder DUO, Onderwijsrecht en Huurrecht. Misschien staat jouw vraag daar wel bij. Zo niet, neem dan contact op met het Rechtsbureau.

Voor het stellen van een vraag kan je het onderstaande formulier invullen.

Tip! Wegens drukte geven wij voorrang aan leden, wil je sneller geholpen worden, word dan lid!

CONTACT

ASVA studentenbalie (UvA) (plattegrond)
Nieuwe Achtergracht 170
1018WV Amsterdam
E-mail: rechtsbureau@asva.nl (vermeld altijd je telefoonnummer in deze e-mail)

Wanneer na het maken van je afspraak blijkt dat je toch niet aanwezig kunt zijn, laat dit dan minimaal een dag van te voren weten. Mail naar rechtsbureau@asva.nl.

Disclaimer

Het ASVA Rechtsbureau is een studentenorganisatie en is op geen enkele manier aansprakelijk voor de gevolgen van de gegeven adviezen, bezwaar- of beroepschriften of dagvaardingen.