Rechtshulp

Als Amsterdamse student zul je tijdens je studie verschillende contracten ondertekenen. Denk bijvoorbeeld aan het huren van een kamer of het aangaan van een arbeidsovereenkomst. Ook tijdens je opleiding zul je misschien tegen situaties aanlopen waarvan jij denkt dat je eigenlijk een andere behandeling verdient, bijvoorbeeld bij een Bindend Studieadvies (BSA/BAS) of extra herkansingen voor tentamens. Je hoopt natuurlijk dat alles probleemloos verloopt, maar wat doe je als dat niet zo is?

Met alle juridische vragen en problemen kun je terecht bij het Rechtsbureau van ASVA. Hier werken enthousiaste rechtenstudenten die klaar staan om medestudenten met hun juridische problemen verder te helpen. Rechtsgebieden waar ASVA je mee kan helpen zijn onder andere huurrecht, arbeidsrecht, onderwijsrecht en problemen met DUO. Ook helpt het Rechtsbureau je bij het vinden van de juiste weg binnen de UvA of HvA als je ergens mee zit of als je het niet eens bent met de gang van zaken binnen het onderwijs dat je volgt.

Vragen?

Stel je vraag via het onderstaande contactformulier! De meeste vragen kunnen we zo beantwoorden. Heb je echter een wat langere of ingewikkelde vraag, dan kunnen we een afspraak voor je maken. Het Rechtsbureau gaat dan aan de slag met jouw zaak.

Kijk ook even bij Veel Voorkomende Vragen onder DUO, Onderwijsrecht, Huurrecht en Arbeidsrecht. Misschien staat jouw vraag daar wel bij. Zo niet, neem dan contact op met het Rechtsbureau.

CONTACT

ASVA studentenbalie (UvA) (plattegrond)
Nieuwe Achtergracht 170
1018WV Amsterdam
E-mail: rechtsbureau@asva.nl (vermeld altijd je telefoonnummer in deze e-mail)

Wanneer na het maken van je afspraak blijkt dat je toch niet aanwezig kunt zijn, laat dit dan minimaal een dag van te voren weten. Mail naar rechtsbureau@asva.nl.

Disclaimer

Het ASVA Rechtsbureau is een studentenorganisatie en is op geen enkele manier aansprakelijk voor de gevolgen van de gegeven adviezen, bezwaar- of beroepschriften of dagvaardingen.