Duurzaamheid

Duurzaamheid is een hot topic, en ook bij ASVA vinden we dit belangrijk. ASVA zet zich op meerdere manieren in voor een duurzamere wereld.

Ten eerste zijn we betrokken bij verschillende organisaties. Zo zijn we betrokken bij Students For Future, de studententak van Fridays for Future. Verder werken we nauw samen met de UvA Vegan Cantine werkgroep: een groep studenten en de UvA Green Offices die kijken hoe we de UvA, en specifiek de kantine, groener kunnen maken. Op dezelfde manier zijn we ook betrokken bij de Green Office van de HvA. Ook een belangrijke partner voor ons is Greenpeace. Zo hebben we gesproken op het Krimp de Luchtvaart protest en waren we aanwezig bij andere anti-schiphol protesten.

Ten tweede proberen we ook ASVA zelf te verduurzamen. Onze WoMiLu’s (WoensdagMiddagLunch) zijn standaard vegan, we vergoeden daarbuiten alleen nog maar vegetarisch eten, printen zo weinig mogelijk en gebruiken zoveel mogelijk duurzame producten.

Als derde zijn we natuurlijk aanwezig (geweest) bij verschillende protesten. Hoe ziet dat eruit? Nou, ongeveer zo.

Dan hebben we nog genoeg op de planning staan! In januari hebben we een duurzaamheidsweek georganiseerd! Deze week staat in het teken van excursies en evenementen, en tips en informatie over duurzaamheid.

Ten derde helpen we verenigingen ook met verduurzamen. Kijk bijvoorbeeld naar onze handleiding met tips voor het overstappen naar een duurzame bank! Deze vind je hier.

Wil je meer weten, heb je een goed idee of wil je betrokken raken bij ASVA? Mail dan naar duurzaamheid@asva.nl