ASVA’s Statutendienst

Bij de ASVA begrijpen we dat studie- en studentenverenigingen soms behoefte hebben aan hulp bij het wijzigen van hun statuten. Daarom bieden wij de ASVA Statutendienst aan. Of je nu kleine aanpassingen wilt maken of volledig nieuwe statuten wilt opstellen, wij staan klaar om je te ondersteunen gedurende dit proces.

Hulp nodig met herschrijven?

Hoewel we je nadrukkelijk niet kunnen helpen met het maken van inhoudelijke keuzes voor je vereniging kunnen we een aantal dingen voor je betekenen. Ten eerste bieden we een doorlezing van je statuten. De werknemers van het rechtsbureau zullen je statuten doornemen en eventuele inconsistenties, onduidelijkheden of verouderde formuleringen signaleren. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat je statuten up-to-date en juridisch kloppend zijn.

Daarnaast kunnen we je informeren over recente wetgeving die van invloed kan zijn op je statuten. Zo kun je ervoor zorgen dat je statuten in overeenstemming zijn met de meest recente wettelijke vereisten.

We bieden ook templates waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. Deze templates bevatten de belangrijkste elementen die je nodig hebt om je statuten aan te passen of op te stellen. Met behulp van deze templates bespaar je tijd en moeite, terwijl je er zeker van kunt zijn dat je de essentiĆ«le juridische aspecten van je statuten behandelt. GeĆÆnteresseerd? Neem contact op met rechtsbureau@asva.nl.

Notaris nodig?

We hebben contact met een notaris in Amsterdam, van Ligten en van Ligten. Met deze notaris hebben we een speciale afspraak voor onze lidverenigingen. Lidverenigingen kunnen via ons korting krijgen, zodat je voor een schappelijke prijs je statuten kunt wijzigen. Je moet je hiervoor bij ons aanmelden. 1 keer in het halfjaar geven wij een lijst door met verenigingen die zich hebben opgegeven aan de notaris, die dan samen met jullie de statuten zal wijzigen. Wil je hier meer informatie over? Mail dan naar diensten@asva.nl. Je kunt je ook direct opgeven via het formulier hieronder!

Bij de ASVA Statutendienst streven we ernaar om studie- en studentenverenigingen te ondersteunen bij het wijzigen van hun statuten, zodat ze voldoen aan de vereisten van deze tijd. We begrijpen dat dit een belangrijk proces is en we zijn er om je te helpen bij elke stap. Neem vandaag nog contact met ons op verdere info via rechtsbureau@asva.nl!