Trainer ASVA Academy

ASVA studentenvakbond is jaarlijks op zoek naar trainers voor ASVA Academy. ASVA Academy heeft als doel om actieve studenten bij studieverenigingen, studentenverenigingen en (decentrale) medezeggenschap te ondersteunen bij hun commissie- en/of bestuurswerk door middel van trainingen en workshops. Voorbeelden hiervan zijn trainingen over vergaderen, acquisitie, sociale veiligheid, penningmeesterschap en commissies aansturen. Daarnaast is er twee keer per jaar de Amsterdamse Besturendag, waar ook allerlei trainingen gegeven worden. Ben jij flexibel, kritisch en heb je een hart voor de actieve student? Heb jij affiniteit met studentenorganisaties en lijkt het jou leuk om training te geven aan een groep actieve studenten om zo je kennis over te dragen? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?

Je begint met een korte inwerkperiode in juni, waarin je de basis leert van wat het inhoudt om trainer te zijn bij ASVA en ingewerkt wordt op een aantal van onze basistrainingen zoals efficiënt vergaderen, werkdruk management en teamrollen. Daarna geef je het hele jaar door trainingen. September en februari zijn meestal de piekperiodes vanwege de bestuurswisselingen rond deze periode, en de Amsterdamse Besturendagen. Het idee is dat je in ieder geval ongeveer tien trainingen geeft in het eerste jaar, zodat je naast de theorie ook voldoende in de praktijk leert. Aan het einde van het collegejaar, rond mei, wanneer de nieuwe sollicitatieperiode weer van gang is hebben we nog een feestelijke afsluiting waar we met elkaar terugkijken op het afgelopen Academyjaar.

Er zijn na dit jaar verschillende manieren waarop je nog kunt doorgroeien binnen ASVA (Academy), of betrokken kunt blijven. Je kan natuurlijk sowieso training blijven geven binnen de Academy, trainingen opzetten en verbeteren, en andere trainers opleiden. Maar je kunt bijvoorbeeld ook medewerker worden bij ASVA. Zo komt de functie van Academy Coördinator minimaal iedere drie jaar vrij, en soms sneller. Daarnaast zijn er nog andere interessante medewerkers functies binnen ASVA, denk bijvoorbeeld aan (eind)redacteur, medewerker studentenwelzijn, diensten of onderzoeksbureau. Ook kun je bijvoorbeeld solliciteren voor ASVA bestuur.

Wat vragen wij van jou?

  • Beschikbaarheid: Je bent minimaal één jaar lang beschikbaar om trainingen te geven, vanaf juni 2024. Gedurende deze tijd kan je gemiddeld acht uur in de maand tijd vrijmaken voor ASVA, met een piek in juni, september en februari.
  • Bestuurservaring: Ervaring bij een studentenorganisatie (studievereniging, studentenvereniging, studentenraad etc.) is een pré, maar is zeker niet noodzakelijk. Kijk vooral ook even naar onze trainingen of er onderwerpen tussen zitten waar je via een andere weg ervaring mee hebt, of moeite in zou willen steken om meer over te leren.
  • Leergierigheid: In onze ogen hoef je van tevoren niet per se veel specifieke vaardigheden te hebben, maar we zoeken mensen die gemotiveerd zijn om zich te ontwikkelen als trainer. Als je je onzeker voelt over bepaalde vaardigheden zullen we er alles aan doen om te faciliteren dat je bij ons de mogelijkheid hebt dat te leren en ontwikkelen.

Wat bieden wij jou?

ASVA biedt een leuke en ontspannen werksfeer met flexibele werkuren en veel ruimte voor gezelligheid. Als vrijwilliger ben je ook gratis lid van ASVA en kan je gebruik maken van onze diensten. Per training van 1,5 uur krijg je een vrijwilligersvergoeding van 25 euro. Tot slot vergroot je je netwerk en krijg je de kans om ervaring op te doen!

Praktische informatie

De aanmeldingen zijn open tot en met 19 mei 2024, daarna volgt er een ronde aan sollicitatiegesprekken. Naar aanleiding van sollicitatiegesprekken wordt besloten wie dit jaar kunnen starten als trainer van de ASVA Academy. Ben je te laat? Je kunt altijd even een mailtje sturen naar academy@asva.nl om te onderzoeken of we nog een plekje voor je hebben.

Heb je vragen voordat je solliciteert, of lijkt het je fijn om er even over te praten over een kopje koffie? Stuur gerust een mailtje naar academy@asva.nl voor een afspraak met onze coördinator, een portefeuillehouder Academy van het bestuur, of een van onze trainers.

Over ons

De ASVA studentenvakbond is de centrale belangenbehartiger van de Amsterdamse student en vervult veel verschillende taken. ASVA spreekt met de gemeente, universiteiten, hogescholen en landelijke partijen over onderwijs, studentenhuisvesting en het openbaar vervoer. Daarnaast organiseert ASVA evenementen en biedt studenten diensten aan, zoals goedkope fietsen en gratis rechtshulp. ASVA is een organisatie voor en door studenten.

Wij moedigen met name personen van kleur en personen uit andere gemarginaliseerde groepen aan om zich te kandideren – ook als je niet het gevoel hebt alle criteria precies te halen. Het is voor ons belangrijk om als organisatie een representatief beeld van studerend Amsterdam te vormen. We erkennen dat deze vacaturetekst deels voortvloeit uit onze vooraannames; hoewel we dit proberen recht te zetten, erkennen we dat dit niet altijd mogelijk is.