Meldpunt sociale veiligheid

ASVA vindt dat iedereen zich veilig moet kunnen voelen op hun onderwijsinstelling. Helaas is dat niet altijd het geval. Nog steeds horen wij verhalen van studenten die zich niet veilig voelen op de HvA of UvA. Docenten die hun machtspositie misbruiken, seksuele grapjes maken of mensen discrimineren zijn maar enkele voorbeelden.

ASVA vindt het belangrijk dat het gevoel van onveiligheid op de onderwijsinstellingen serieus moeten worden genomen. De verschillende onderdelen van de onderwijsinstellingen moeten hier iets aan doen. Om een overzicht te krijgen van meldingen en mensen te helpen bij hun melding bij de onderwijsinstellingen of mensen de mogelijkheid te geven om anoniem melding te doen heeft ASVA het meldpunt Sociale Onveiligheid opgericht. Voel jij je onveilig op je de Hogeschool van Amsterdam of Universiteit van Amsterdam? Meld het hier!

Alle meldingen die binnenkomen, worden met grote zorgvuldigheid behandeld. Je kunt ook anoniem een melding maken. Dan gaan we met andere belangenbehartigers en instellingen, zoals de ombudsfunctionaris en de onderwijsinstellingen, kijken wat we kunnen doen zodat dit niet meer voorkomt.

Als je je naam en contactgegevens achterlaat, kunnen we ook aan je laten weten wat er met de melding is gedaan, en kunnen we je mogelijk ondersteuning aanbieden als je daar behoefte aan hebt. Ook kun je dan meedenken over mogelijke oplossingen. Het is niet verplicht je contactgegevens achter te laten, ook zonder je contactgegevens gaan we voor jou aan de slag. 

Neem bij een strafbaar feit ook altijd contact op met de politie, je kunt hier aangifte doen.