Trainingenoverzicht

Alle studentenorganisaties kunnen trainingen aanvragen bij ASVA Academy. Hieronder staan alle bestaande trainingen. Heb je behoefte aan een training die niet op deze pagina staat? Laat het ons weten via academy@asva.nl! Misschien kunnen we een nieuwe training speciaal voor jou ontwikkelen!

Afronding en overdracht

Wat is belangrijk in de overdracht naar een nieuw bestuur? Hoe zorg je dat informatie niet verloren gaat en dat nieuwe bestuursleden goed ingewerkt worden op hun nieuwe functies? Volg deze training voor antwoord op deze vragen.

Bestuurswerving

Heeft uw vereniging moeite met het vinden van nieuwe bestuursleden? ASVA is er om te helpen!
Onze trainer begeleidt u bij het definiëren van uw doelgroep en het vinden van manieren om deze te bereiken. Die leert je ook hoe je de deal sluit (zonder valse beloftes te doen) en hoe je strategischer omgaat met je rekruteringsproces.

Evenementen organiseren (en evalueren)

Nog weinig ervaring met (grote) evenementen organiseren? Leer de basis van waar je over na moet denken bij het bedenken en uitvoeren van een evenement en het evalueren ervan.

Ledenbinding

Fijn, de introductieperiodes zijn voorbij en jullie hebben talloze nieuwe leden! Hoe bind je ze aan je vereniging? In deze training leren we je hoe je van je net nieuwe leden actieve leden (of misschien zelfs wel bestuursopvolgers) maakt! 

Promotie en ledenwerving

Leer hoe je je vereniging profileert, vertegenwoordigt en neerzet op sociale media en fysieke evenementen. Volg deze training met je bestuur, of met een promotie- en/of introductiecommissie.

Social Media

Leer de social media ins en outs en maak een social media plan voor jouw vereniging. Leer hoe jullie vereniging profileert en op de juiste platforms zichtbaar bent.


Studentenraden / studentenpartijen


Campagne voeren (fysiek en online)

Leer hoe je je studentenpartij profileert en op de kaart zet. Oefen met hoe je effectief mensen overhaalt om op je te stemmen tijdens het flyeren, en hoe je met een social media plan je partij promoot tijdens de verkiezingen.


Zichtbaarheid en raadsleden werven


Activiteiten organiseren (en evalueren)

Nog weinig ervaring met (grote) activiteiten organiseren? Leer de basis van waar je over na moet denken bij het bedenken en uitvoeren van een evenement en het evalueren ervan.

Commissie voorzitten

Voorzitter zijn van een commissie kan uitdagingen met zich meebrengen. Hoe zit je een goede vergadering voor? Hoe zorg je voor een efficiënte vergadering? En hoe motiveer je je commissieleden? In deze training krijg je handvaten voor het voorzitterschap van een commissie!

Acquisitie

In deze training leer je handige tips en tricks voor (koude) acquisitie, en ga je hier veel mee oefenen.

Penningmeesterschap

In deze training leer je de ins en outs van het penningmeesterschap! Je leert alles over de verschillende rollen van een penningmeester, krijgt informatie over de praktische zaken en krijgt nuttige tips om goed voorbereid aan jouw financieel jaar te beginnen!

Beleidsplan schrijven

Commissies aansturen

Diversiteit binnen je vereniging

Inwerken nieuwe bestuursleden

Secretarisschap

In deze training leer je wat de basistaken van een secretaris zijn: notuleren, informatiestromen beheren, het ledensysteem, en een stukje over privacy en gegevensbescherming. De belangrijkste les kunnen we alvast verklappen: je bent niet mensen hun secretaresse!

Sociale veiligheid(beleid) binnen je vereniging

Sollicitaties afnemen

Coaching

Zitten je bestuur een beetje in de winterdip, zit het je bestuur dwars dat er (te) veel kritiek is op de ALV, zou wat extra aandacht voor hoe je bestuur functioneert wel fijn zijn, of wil je reflecteren op het afgelopen half jaar en vooruitkijken naar wat er nog komt? Met allerlei verschillende redenen kan het fijn zijn om met een coach te zitten en te reflecteren op hoe het met jou en je bestuur gaat. Willen je dingen veranderen, vieren wat er goed gaat, en met goede moed de rest van je bestuursjaar in gaan? Vraag dan een coaching sessie aan voor je bestuur.

Feedback geven

In deze training leer je methodes om feedback te geven en te ontvangen, wanneer je dat het beste kunt doen en hoe je samen naar een oplossing komt!

Teamrollen

In deze training leer je alles over de verschillende rollen binnen een team, gebaseerd op de teamrollen van Belbin, en hoe je als bestuur deze rollen kunt benutten en elkaar kunt uitvullen. Deze training is dus uitermate handig om met een volledig bestuur te volgen.

Werkdrukmanagement

Efficiënt vergaderen

In deze training leer je hoe je hoe een goede agenda in elkaar zit en hoe je vergaderingen goed voor kunt bereiden. Daarnaast ook hoe je balans en structuur aanbrengt in je vergaderingen door middel van verschillende vergader tools zoals de BOB-cyclus.

Technisch voorzitten

Basistraining voor bewonerscommissies

Juridische aspecten van een vereniging

Pers en Media

Informatie over de aanvraag en de kosten vind je hier: