Amsterdamse Besturendag

De Amsterdamse Besturendag is een jaarlijks evenement, georganiseerd door ASVA, om (aankomend) studentbesturen te ondersteunen. Als je bestuur bent van een studie-, studenten- of bewonersvereniging, of begint aan een jaar in de medezeggenschapsraad of OC van je onderwijsinstelling, dan is deze dag er voor jou! Leer andere bestuurders en raadsleden kennen terwijl je ook nog inhoudelijke trainingen kunt volgen.

Winter ABD | 17 februari 2024

Gezien er ook verenigingen zijn die rond het nieuwe kalenderjaar hun bestuurswissel doen bieden we hier trainingen aan voor die beginnende bestuursleden. Daarnaast is het voor bestuurders die in september gewisseld zijn een mooi moment om te reflecteren op het afgelopen half jaar en vooruit te blikken op wat er nog te wachten staat.

Het begint met een gezamenlijke opening met koffie en thee, een ronde training/coaching, een gezamenlijke lunch en dan nog een tweede ronde training/coaching. Daarna kan door wie dat gezellig vindt nog afgesloten worden met een drankje op de borrel.

Programma 1 – trainingen voor nieuwe bestuurders

Voor de kersverse besturen zijn er twee trainingsrondes waar individuele trainingen gevolgd kunnen worden. Bij je aanmelding geef je je voorkeur door voor de trainingen. Het kan zijn dat je door de planning niet in je top 2 terecht kunt, daarom geef je een top 5 door aan trainingen die je wilt volgen, zodat je zoveel mogelijk trainingen kunt volgen die relevant zijn voor jou.

Programma 2 – coaching en teambuilding voor halverwege het bestuursjaar

Voor de besturen die halverwege het jaar zitten en toe zijn aan wat reflectie en teambuilding (om uit de bijna onvermijdelijke winterdip te komen) bieden we deze keer coaching. In groepjes van twee tot vier besturen (+- 12 deelnemers) ga je twee rondes aan de slag met een coach om te reflecteren op hoe jullie bestuursjaar tot nu toe gaat, kennis en tips uit te wisselen, teambuilding te doen en samen strijdbaar de tweede helft van jullie bestuursjaar in te gaan. Daarnaast kan er ook al aandacht worden besteed aan het voorbereiden van de overdracht, voor wie daar behoefte aan heeft.

Praktische informatie

Locatie: HvA Wibauthuis

Datum: 17 februari

Tijd: 11:00-17:00

Kosten

De kosten per deelnemer zijn 15 euro voor leden* van ASVA en 25 euro voor niet-leden* van ASVA.

* Het gaat erom of je vereniging lid is van ASVA.

Aanmelden

Voor de trainingen geef je een voorkeur aan, het kan zijn dat je niet bij je eerste keus terecht komt, afhankelijk van hoe populair de training is en de capaciteit. Als je vooral 1 specifieke training wilt volgen en eigenlijk vooral daarvoor wilt komen, raden we je aan om dit te vermelden in het aanmeldformulier (dan kunnen we het van tevoren laten weten indien dit niet lukt), of je kunt deze training los aanvragen.

September ABD

Gezien de meeste besturen wisselen per academisch jaar wordt er in september een besturendag georganiseerd waar 3 trainingsrondes zijn, koffie, lunch en avondeten met een borrel. Bij je aanmelding geef je je voorkeur door voor de trainingen. Het kan zijn dat je door de planning niet in je top 3 terecht kunt, daarom geef je een top 5 door aan trainingen die je wilt volgen, zodat je zoveel mogelijk trainingen kunt volgen die relevant zijn voor jou.

Aanmelden

De aanmeldingen gaan meestal open rond mei/juni. Je kunt deze pagina, onze Instagram en de ASVA nieuwsbrief in de gaten houden om op de hoogte te blijven van wanneer de aanmeldingen open gaan!