Wat zijn jouw woonwensen als student?

Wil jij wat veranderen aan de huisvesting voor studenten in Amsterdam? Dat kan! Ieder jaar organiseert kenniscentrum  Kences een grootschalige enquête waar jij als student je stem mag laten horen over studentenhuisvesting. Wat is voor jou nou echt belangrijk? Prijs, locatie of een combinatie? Hoeveel betaal jij voor je kamer en is dat te duur? Laat het weten.

Op kamers gaan klinkt eenvoudig, maar met name in Amsterdam loop je al snel tegen veel problemen aan. Lange wachttijden, hoge huren, krappe en overzorgde kamers zijn een kleine greep vanuit de problematiek waar studenten tegen aan lopen. Wil jij wat veranderen voor de studentenhuisvesting in Amsterdam? Dat kan!

Kenniscentrum Kences houdt ieder jaar een grootschalig onderzoek naar de woonwensen van studenten in Nederland. Uit haar bevindingen presenteert zij de landelijke monitor studentenhuisvesting. In Amsterdam is de woningmarkt heel krap en spelen specifieke problemen. Daarom worden de cijfers uit de grote steden, zoals Amsterdam, apart verzameld en gepresenteerd.

Vanuit Den Haag en de gemeente wordt er beleid gevormd op de uitkomsten van het rapport. Heel belangrijk dus dat jij als student laat weten hoe je woont en hoe je het liefste wilt wonen. Want als jij het niet zegt dan besluit Den Haag voor jou!  

De vragenlijst bestaat uit zo’n 40 vragen en duurt circa 10 minuten. Je kunt de vragenlijst ook invullen via je smartphone. Doe mee, en maak kans  op cadeaubonnen van BOL.com, Coolblue of Ikea t.w.v. 100 euro.

Doe mee en vul de enquête hier in.

Voor meer informatie kan je kijken op de website van het Kenniscentrum. Hier zijn ook de onderzoeksresultaten van vorig jaar te vinden.