VOEDSELBONNEN TEGEN HET LEENSTELSEL

Het lijkt allemaal al koek en ei. In de media wordt gemeld dat het leenstelsel er gaat komen volgend jaar. Maar zover is het nog helemaal niet! Het wetsvoorstel moet eerst nog door de Tweede, en daarna door de Eerste Kamer. Daarom laat ASVA zien dat studenten in Amsterdam tegen het leenstelsel zijn!

Op vrijdag 26 september delen we voedselbonnen uit. Rond lunchtijd kun je die op het Roeterseiland onder De Brug inwisselen voor water en brood. Dit doen we omdat studenten volgens ASVA niets overhouden aan het leenstelsel. Studenten moeten namelijk ten minste 15.000 euro extra lenen bovenop het bedrag dat ze nu al maken aan studieschuld, als het leenstelsel er komt. Wil je dus niet de rest van je leven met een grote studieschuld opgezadeld zitten, dan heb je twee opties: niet gaan studeren, of 4 jaar lang op water en brood leven.

ASVA organiseert de komende weken een aantal acties tegen het leenstelsel, waarvan dit de eerste is. Samen met alle studenten in Amsterdam werken we toe naar de grote manifestatie in Den Haag op 14 november.

Meer informatie over het leenstelsel vind je hier.