INFOAVOND LEENSTELSEL

Het leenstelsel is de afgelopen dagen veel in het nieuws geweest. Steeds meer mensen hebben het erover, maar nog steeds is er veel onduidelijkheid.

ASVA vindt het van belang studenten goed te informeren over de plannen. Wat staat er eigenlijk allemaal in dat wetsvoorstel? Wat zeggen de verschillende partijen? Wat is het advies van de Raad van State? Wat betekent het leenstelsel voor huidige én toekomstige studenten? Kunnen we het nog tegenhouden? 

Daarom organiseerde ASVA maandag 23 een infoavond in CREA. We hebben een aantal feiten uit de plannen op een rij gezet en vele vragen beantwoord. Over de gevolgen voor nieuwe studenten, maar ook voor huidige studenten: zij kunnen namelijk ook een deel van hun beurs verliezen. Daarnaast is verteld over de veranderingen in de financiering van het onderwijs, de registratie van schulden en meer.

Praktische informatie

De presentatie die gegeven is vind je hier (pdf). Wil je zelf de slides aanpassen voor een collegepraatje? Mail dan naar voorzitter@asva.nl.

Op 14 november vindt op het Malieveld in Den Haag een manifestatie plaats tegen het leenstelsel. Kijk voor meer informatie op stophetleenstelsel.nl en meld je aan voor het Facebook-evenement.

Een overzicht met belangrijke artikelen over het leenstelsel vind je onder links.

Hier vind je de factsheet van ‘Stop het leenstelsel’.