Presentatie ASVA-onderzoek naar diversiteit op de UvA

Het ASVA onderzoeksbureau heeft het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar diversiteit en het diversiteitsbeleid van de UvA. Op dinsdag 1 maart om 17:00 wordt het onderzoek gepresenteerd in de Muziekzaal van CREA.

Een jaar geleden werd een lege ruimte in gebouw B/C van de Roeterseilandcampus geannexeerd door een groep studenten. De lege ruimte werd ingericht als stilteruimte: een plek waar iedereen die verbonden is aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) even tot rust kon komen. Al snel ontstond er discussie over deze plek die op haar beurt weer leidde tot een discussie over het beleid van de UvA op gebied van diversiteit. Of liever gezegd: het gebrek aan een diversiteitsbeleid op de UvA.

Het ASVA Onderzoeksbureau deed onderzoek naar de mening van studenten over diversiteit en het diversiteitsbeleid van de UvA. Op dinsdag 1 maart 17:00 zullen de resultaten van dit onderzoek gepresenteerd worden in de Muziekzaal van CREA. Na afloop van de presentatie zal er een debat plaatsvinden waarbij panelleden samen met het publiek in discussie gaan over de invulling van een dergelijk diversiteitsbeleid. In het panel zullen de volgende personen plaatsnemen:

  • Gloria Wekker (emeritus hoogleraar Gender en Etniciteit, voorzitter Commissie Diversiteit)
  • Khadija Al Mourabit (voormalig voorzitter Amsterdam United)
  • Iris Kooreman (lid Centrale Studentenraad)
  • Soraya Basaran (lid University of Colour)