Functies ASVA Bestuur 21|22

Voor het bestuur 21|22 zijn we op zoek naar een voorzitter, vicevoorzitter, secretaris, penningmeester en een algemeen bestuurslid. Samen met het komende bestuur is er veel vrijheid om de functie zelf in te kleuren, zo is er 19|20 een algemeen bestuurslid Marketing en Communicatie geweest. Meer informatie over de functies vind je hier.

VOORZITTER

De voorzitter is het gezicht en de woordvoerder van ASVA. Als voorzitter onderhoud je goed contact met alle externe partijen waar ASVA mee te maken heeft. Je staat de pers te woord en je spreekt regelmatig uit naam van ASVA bij evenementen of debatten. De voorzitter is altijd op de hoogte van wat er speelt op het gebied van onderwijs en huisvesting, hiervoor houd je de media goed in de gaten. Op deze manier zorg je ervoor dat het belang van de Amsterdamse student overal duidelijk gehoord wordt.

VICEVOORZITTER

De vicevoorzitter is verantwoordelijk voor het functioneren van de organisatie. Kort gezegd zorg jij er dus voor dat zowel het bestuur als de activo’s (de medewerkers en vrijwilligers) optimaal kunnen werken. Verder houd je sollicitatiegesprekken als er nieuwe medewerkers aangenomen moeten worden en zit je de bestuursvergaderingen voor. Als vicevoorzitter ben je dus grotendeels verantwoordelijk voor hoe het er bij ASVA intern aan toe gaat.

SECRETARIS

Als secretaris beheer je de informatiestromen en zorg je dat informatie op de juiste manier gecommuniceerd wordt. Dit betekent dat je de website up-to-date houdt, middels de mail voor veel organisaties het eerste aanspreekpunt bent en stuur je het secretariaat aan om bijvoorbeeld nieuwsbrieven te versturen. Daarnaast notuleer je de bestuursvergaderingen en zorg je ervoor dat documenten goed worden gearchiveerd. Samen met het presidium ben je ook verantwoordelijk voor de organisatie van de ALV, het hoogste orgaan van ASVA.

PENNINGMEESTER

De penningmeester van ASVA is verantwoordelijk voor de financiële administratie en planning van de vereniging. Je hebt een financieel medewerker om je hierbij te ondersteunen. Concreet houdt dit in dat je facturen verstuurt en betaalt, incasso’s aanmaakt, en de begroting en realisatie opstelt. Voorkennis van financiële zaken is een pre, maar niet noodzakelijk. Het hebben van een georganiseerde werkhouding is echter wel een must, want het is noodzakelijk overzicht te houden over de complexe financiële stromen van de vakbond. 

ALGEMEEN BESTUURSLID (MARKETING EN COMMUNICATIE)

Van alle bestuursleden heeft het algemeen bestuurslid de meeste vrijheid om zelf invulling aan het bestuursjaar te geven. Bij het verdelen van de portefeuilles heb je namelijk de mogelijkheid om je eigen draai aan de functie te geven. Je kan er voor kiezen om veel onderwijsinhoudelijke taken op je te nemen, maar je kan je bijvoorbeeld ook geheel richten op marketing en communicatie. Die functie zou er zo uitzien:

Als bestuurslid marketing en communicatie ben je verantwoordelijk voor alle promotie van ASVA. Je staat aan het hoofd van het Infoteam van ASVA dat verder bestaat uit de vormgever, de fotograaf, de webdesigner en de hoofdredacteur. Samen met het Infoteam bedenk je spraakmakende campagnes, ontwerp je prikkelend promotiemateriaal en bedenk je hoe ervoor kunt zorgen dat de boodschap van ASVA alle studenten bereikt. Het Infoteam zorgt ervoor dat de inhoudelijke boodschap van ASVA zo sterk mogelijk naar buiten wordt gebracht.

CREËER EEN NIEUWE FUNCTIE!

De dagelijkse werkzaamheden van een ASVA-bestuurslid zijn zeer divers. Je bent niet dagelijks bezig met je functiespecifieke taken en deze zijn ook anders te verdelen over andere bestuursleden. Herken je je toch niet niet in één van deze functies, maar ben je wel enthousiast over een bestuursjaar bij ASVA? Laat je dan niet afschrikken! Tijdens de sollicitatieprocedure kijken we naar al jouw eigenschappen en kwaliteiten. Dit jaar wordt het ook mogelijk om op maat een nieuwe functie te creëren.

Solliciteren voor het ASVA Bestuur 21|22? Mail voor 28 maart een CV en een motivatiebrief of korte motivatievideo naar soco@asva.nl.