Organisatorisch medewerker studentenwelzijn

De ASVA Studentenvakbond is op zoek naar een organisatorisch medewerker studentenwelzijn! In deze functie hou je je bezig met alle zaken rondom studentenwelzijn die invloed hebben op de Amsterdamse student.

Als organisatorisch medewerker organiseer je activiteiten met betrekking tot actuele onderwerpen binnen studentenwelzijn. Daarnaast betrek je andere Amsterdamse studenten door bijvoorbeeld werkgroepen te leiden, campagnes op te zetten en daar acties voor te organiseren. Studentenwelzijn is een nieuwe portefeuille binnen ASVA, die vorig jaar in het leven geroepen is toen er met de pandemie en de lockdown duidelijker werd dat studenten weinig middelen tot hun beschikking hebben wanneer zij mentale klachten ervaren. Daarnaast is afgelopen jaar ook gebleken dat de sociale veiligheid op de onderwijsinstellingen niet altijd gewaarborgd werd. ASVA wil een grotere rol spelen in opkomen voor de mentale gesteldheid en sociale veiligheid van studenten, en zoekt daarom iemand die zich wil inzetten voor dit onderwerp.

Je zal bij deze functie veel samenwerken met de inhoudelijk medewerker studentenwelzijn, maar omdat het een onderwerp is dat ook in veel andere portefeuilles terugkomt, zal je ook in nauw contact staan met de medewerkers huisvesting, onderwijs en diversiteit.

ASVA is op zoek naar iemand die het leukt vindt om activiteiten te organiseren en studenten te betrekken bij het onderwerp studentenwelzijn. Ook zoeken we iemand die creatief is en ideeën heeft over hoe ASVA zich kan inzetten voor de verschillende facetten van studentenwelzijn. Kennis over en/of ervaring met welzijn is een pré.

De ASVA studentenvakbond is de centrale belangenbehartiger van de Amsterdamse student en vervult veel verschillende taken. ASVA spreekt met de gemeente, universiteiten, hogescholen en landelijke partijen over onderwijs, studentenhuisvesting en OV, organiseert evenementen en biedt studenten diensten aan, zoals goedkope fietsen en gratis rechtshulp. ASVA is een organisatie voor en door studenten.

Voor de functie staat 4 uur per week. Lijkt het jou leuk om deel uit te maken van ons team en heb je interesse in de functie organisatorisch medewerker studentenwelzijn? Mail dan voor meer informatie of solliciteer door je motivatiebrief en CV te sturen naar vicevoorzitter@asva.nl!