Organisatorisch Medewerker Studentenhuisvesting

ASVA Studentenvakbond is in Amsterdam actief op het gebied van huisvesting: ASVA werkt samen met de gemeente, woningcorporaties en particulieren om de woonsituatie van studenten te verbeteren. Dit vertaalt zich bijvoorbeeld naar het inzetten op meer en betaalbare studentenhuisvesting. Ook wil ASVA in gesprek blijven met studenten over belangrijke onderwerpen zoals leegstand in kantoren en verschillende vormen van wonen.

De Organisatorisch Medewerker Studentenhuisvesting is de organisatorische dossierhouder op het gebied van studentenhuisvesting. Dat betekent onder andere dat je in gesprek gaat met de gemeente en woningcorporaties, maar ook organiseer je verschillende symposia of congressen omtrent actuele onderwerpen met betrekking tot studentenhuisvesting. Daarnaast betrek je andere Amsterdamse studenten door werkgroepen te leiden, campagnes op te zetten en daar acties voor te organiseren. 

Je bent sociaal, flexibel en goed in netwerken. Je hebt affiniteit met huisvesting en bent gemotiveerd om de situatie op gebied van studentenhuisvesting in Amsterdam te verbeteren. Je enthousiasmeert graag je medestudenten om iets te doen rondom studentenhuisvesting. Ervaring met organiseren en coördineren is een pré. In je functie werk je samen met twee bestuursleden en twee inhoudelijk medewerker studentenhuisvesting. Je behoudt echter zelf veel vrijheid en verantwoordelijkheid om activiteiten op te pakken.

De ASVA studentenvakbond is de centrale belangenbehartiger van de Amsterdamse student en vervult veel verschillende taken. ASVA spreekt met de gemeente, universiteiten, hogescholen en landelijke partijen over onderwijs, studentenhuisvesting en OV, organiseert evenementen en biedt studenten diensten aan, zoals goedkope fietsen en gratis rechtshulp. ASVA is een organisatie voor en door studenten.

Wil jij komend jaar iets belangrijks bijdragen op het gebied van huisvesting en je medestudenten motiveren om dit ook te doen? Mail voor meer informatie of solliciteer gelijk door je motivatie en cv te mailen naar vicevoorzitter@asva.nl. Solliciteren kan tot en met 7 juli 2021.