Meld jouw onveilige woonsituatie bij ASVA

De ASVA studentunie opent vandaag het Meldpunt Onveilig Wonen. Als student kan jij hier een melding indienen over onveilige situaties op en rond studentcampussen. Dit onder andere naar aanleiding van verschillende incidenten op de Spinozacampus, waar de laatste maanden mensen zijn aangevallen en veel inbraken zijn gepleegd. Ook van studenten op andere studentencampussen in Amsterdam horen wij soortgelijke verhalen. 

Om deze situaties in kaart te brengen en om hierover aan de bel te trekken heropenen we het Meldpunt Onveilig Wonen. Herken jij je in de verhalen hierboven? Of heb jij iets anders meegemaakt waardoor je je niet veilig voelde in je eigen woning? Maak dan een melding op meldpuntonveiligwonen.nl

ASVA vindt dat elke student zich veilig zou moeten voelen in Amsterdam, zeker in hun eigen studentenkamer. In 2016 opende ASVA dit meldpunt al eens, en ook toen kregen we veel meldingen binnen van onveilige situaties. Het is dus al lange tijd bekend dat dit een structureel probleem is in Amsterdam. Met dit meldpunt hopen we meer informatie te krijgen over het probleem, en de gemeente en verhuurders aan te sporen om met structurele oplossingen te komen.