Inhoudelijk Medewerker Studentenwelzijn

De ASVA Studentenunie is op zoek naar een inhoudelijk medewerker studentenwelzijn! In deze functie hou je je bezig met alle zaken rondom studentenwelzijn die invloed hebben op de Amsterdamse student. Studentenwelzijn is een nieuwe portefeuille binnen ASVA, die dit jaar in het leven geroepen is toen er met de pandemie en de lockdown duidelijker werd dat studenten weinig middelen tot hun beschikking hebben wanneer zij mentale klachten ervaren. De ASVA Studentenunie wil een grotere rol spelen in opkomen voor de mentale gesteldheid van studenten, en zoekt daarom een medewerker die zich wil inzetten voor dit onderwerp. Dit doe je bijvoorbeeld door onderzoek te doen onder studenten, contact te onderhouden met gerelateerde organisaties en onderwijsinstellingen en adviezen te schrijven. Studentenwelzijn is een onderwerp wat in veel andere portefeuilles terugkomt, en de medewerker zal daarom in nauw contact staan met de medewerkers huisvesting, onderwijs en diversiteit. 

ASVA is op zoek naar iemand die kritisch kan reflecteren op het beleid dat onderwijsinstellingen voeren rondom studentenwelzijn en hier voor het belang van de student op durft te komen. Ook zoeken we iemand die creatief is en ideeën heeft over hoe ASVA zich kan inzetten voor de verschillende facetten van studentenwelzijn. Kennis over en/of ervaring met welzijn is een pré. 

De ASVA studentenunie is de centrale belangenbehartiger van de Amsterdamse student en vervult veel verschillende taken. ASVA spreekt met de gemeente, universiteiten, hogescholen en landelijke partijen over onderwijs, studentenhuisvesting en OV, organiseert evenementen en biedt studenten diensten aan, zoals goedkope fietsen en gratis rechtshulp. ASVA is een organisatie voor en door studenten.

Voor de functie staat 4 uur per week, met de mogelijkheid tot uitbreiding naar 8 uur per week later in het jaar. Lijkt het jou leuk om deel uit te maken van ons team en heb je interesse in de functie inhoudelijk medewerker studentenwelzijn? Mail dan voor meer informatie of solliciteer gelijk door je motivatiebrief en CV te sturen naar vicevoorzitter@asva.nl. Solliciteren kan tot en met 16 mei!