Gezocht: Voorzitter Bestuur 17|18

Met spoed zijn wij op zoek naar studenten die willen solliciteren als voorzitter van het ASVA bestuur 17|18. Lijkt dit jou wat? Lees dan verder, of neem gelijk contact op met de huidige voorzitter Henriette Hoogervorst via henriette@asva.nl of 06 41 78 60 89. 

WAAROM ALLEEN VOORZITTER? 

Oorspronkelijk zou op 12 juni 2017 het kandidaatsbestuur 17|18 in zijn geheel worden voorgedragen, inclusief voorzitter. De kandidaat voor de voorzittersfunctie heeft zich echter op het laatste moment teruggetrokken, en de sollicitatiecommissie is daarom genoodzaakt om deze functie opnieuw uit te zetten. We zijn dus specifiek opzoek naar iemand met de competenties, interesse, en motivatie om voorzitter te worden en wie goed in het team van de overgebleven 4 kandidaten past. Het kandidaatsbestuur zal op 17 juli 2017 worden voorgedragen.  

WAT IS ASVA? 

ASVA strijdt voor de belangen van alle 100.000 Amsterdamse studenten. Iedere student heeft recht op kwalitatief goed onderwijs en op een betaalbare kamer in Amsterdam. ASVA vecht voor toegankelijk onderwijs en spreekt met onderwijsinstellingen over verbetering van de onderwijskwaliteit. ASVA kaart de woningnood aan bij de gemeente en lobbyt voor meer betaalbare studentenhuisvesting in Amsterdam. Daarnaast is ASVA de spin in het web van het Amsterdamse studentenleven: ASVA houdt studenten op de hoogte van belangrijke onderwerpen, zoals studiefinanciering en huisvesting. Tevens verbindt ASVA studieverenigingen, ondersteunt studenteninitiatieven en bevordert een actief studentenleven door bijvoorbeeld de organisatie van de eerstejaarsintroductie van de HvA. Om het studentenleven makkelijker te maken biedt ASVA een aantal diensten aan. Zo helpen we studenten met al hun vragen via onze studentenbalie, voorzien we honderden studenten van gratis rechtshulp, verkopen we bijna 1000 goedkope fietsen per jaar, verhuren we onze bakfiets, geven we trainingen aan actieve studenten en bemiddelen we in kamers.

WAT ZOEKT ASVA IN EEN VOORZITTER?

De voorzitter is het gezicht en de woordvoerder van ASVA. Als voorzitter onderhoud je goed contact met alle externe partijen waar ASVA mee te maken heeft. Je staat de pers te woord en je spreekt regelmatig uit naam van ASVA bij evenementen of debatten. De voorzitter is altijd op de hoogte van wat er speelt op het gebied van onderwijs en huisvesting, hiervoor houd je de media goed in de gaten. Op deze manier zorg je ervoor dat het belang van de Amsterdamse student overal duidelijk gehoord wordt.

WAT ZOEKT ASVA VERDER IN EEN BESTUURSLID?

Als bestuurslid van ASVA ben je bevlogen en betrokken bij het studentenleven en het onderwijs. Je hebt een brede interesse en wilt je graag inzetten voor de belangen van studenten. Door de grote verscheidenheid aan dingen die ASVA doet is het van belang dat je snel kunt schakelen en te allen tijde het overzicht kunt bewaren. Samenwerken staat bij ASVA centraal, maar desalniettemin moet je zeker ook in staat zijn om zelf dingen op te pakken en uit te zoeken. Je bent benaderbaar, staat stevig in je schoenen en durft je mening te geven. Daarnaast ben je leergierig en daadkrachtig en kun je zowel kritiek geven als ontvangen. 

DE PROCEDURE

De deadline om te solliciteren is 19 juni 2017 om 23:59. Om te solliciteren vragen we je vriendelijk om de volgende documenten op te sturen naar soco@asva.nl:

  • Een sollicitatiebrief waarin je in ieder geval iets vertelt over:
    • Jezelf en je ervaring,
    • Waarom jij graag in het ASVA-bestuur zou willen,
    • En waarom jij een een geschikte kandidaat bent voor de functie van voorzitter.
  • Je curriculum vitae
  • Je beschikbaarheid (dag en tijd) voor een eventueel sollicitatiegesprek op 21, 22, of 23 juni

Houd er rekening mee dat de inwerkperiode de gehele maand augustus zal zijn (full-time). Mocht je in het kandidaatsbestuur komen dan zal je op maandag 16 juli om 19:00 worden voorgedragen tijdens de Algemene Ledenvergadering. 

Voor meer informatie, een coffee date, of een dagje meelopen kun je altijd contact opnemen met iemand uit de ZoekCommissie:

Henriëtte Hoogervorst     henriette@asva.nl

Vivianne de Vries             vivianne@asva.nl              

Annelieke Müller              annelieke@asva.nl

Renske Hagen                   renske@asva.nl

Ali Yurtseven                     ali.yurtseven@studentenraad.nl                          

Bram Buskoop                   bram.buskoop@hva.nl