GEZOCHT: ASVA BESTUUR 18|19

Ben jij initiatiefrijk, gemotiveerd, sociaal en stressbestendig? Wil jij strijden voor meer studentenwoningen, tegen bezuinigingen op het onderwijs en voor een goed OV naar jouw studentencomplex? Wil jij je inzetten voor je medestudenten, trainingen organiseren, brainstormen over de beste promotiecampagnes of actie voeren om de stem van de Amsterdamse student te laten horen? Ben jij een organisatietalent dat grote evenementen zoals KersVers wil organiseren? Kan jij medewerkers en vrijwilligers aansturen? Solliciteer dan nu!

ZOEKBOEKJE BESTUURSJAAR 18|19 

ASVA is op zoek naar bestuursleden voor het bestuur 18|19! We zijn op zoek naar een voorzitter, vicevoorzitter, secretaris, penningmeester, algemeen bestuurslid AKvV en bestuurslid marketing en communicatie. Mocht je je niet herkennen in een van deze functies, maar ben je wel enthousiast? Laat je niet afschrikken en neem contact met ons op. Dit jaar is het namelijk mogelijk om op maat een functie te creëren. Solliciteren kan tot en met zondag 8 april!

WAT IS ASVA?

ASVA strijdt voor de belangen van alle 155.000 Amsterdamse studenten. Iedere student heeft recht op kwalitatief goed onderwijs en op een betaalbare kamer in Amsterdam. ASVA vecht voor toegankelijk onderwijs en spreekt met onderwijsinstellingen over verbetering van de onderwijskwaliteit. ASVA kaart de woningnood aan bij de gemeente en lobbyt voor meer betaalbare studentenhuisvesting in Amsterdam.

Daarnaast is ASVA de spin in het web van het Amsterdamse studentenleven: ASVA houdt studenten op de hoogte van belangrijke onderwerpen, zoals studiefinanciering en huisvesting. Tevens verbindt ASVA studieverenigingen, ondersteunt studenteninitiatieven en bevordert een actief studentenleven door bijvoorbeeld de organisatie van de eerstejaarsintroductie van de HvA.

Om het studentenleven makkelijker te maken, biedt ASVA een aantal diensten aan. Zo helpen we studenten met al hun vragen via onze studentenbalie, voorzien we honderden studenten van gratis rechtshulp, verkopen we bijna 1000 goedkope fietsen per jaar, verhuren we onze bakfiets, geven we trainingen aan actieve studenten en bemiddelen we in kamers.

WAT ZOEKT ASVA IN EEN BESTUURSLID?

Als bestuurslid van ASVA ben je bevlogen en betrokken bij het studentenleven en het onderwijs. Je hebt een brede interesse en wilt je graag inzetten voor de belangen van studenten. Door de grote verscheidenheid aan dingen die ASVA doet is het van belang dat je snel kunt schakelen en te allen tijde het overzicht kunt bewaren. Samenwerken staat bij ASVA centraal, maar desalniettemin moet je zeker ook in staat zijn om zelf dingen op te pakken en uit te zoeken. Je bent benaderbaar, staat stevig in je schoenen en durft je mening te geven. Daarnaast ben je leergierig en daadkrachtig en kun je zowel kritiek geven als ontvangen.

Voor het bestuur 18|19 zijn we op zoek naar een voorzitter, vicevoorzitter, secretaris, penningmeester, algemeen bestuurslid AKvV en algemeen bestuurslid Marketing en Communicatie. Ook is er dit jaar voor het eerst een open functie die je zelf kan invullen.

Meer informatie over de functies vind je hier.

HOE WERKT DE SOLLICITATIEPROCEDURE?

De deadline om te solliciteren is zondag 8 april 2018 om 23:59u. Om te solliciteren stuur je de volgende documenten op naar soco@asva.nl:

Een sollicitatiebrief waarin je duidelijk de reden van solliciteren motiveert. Vertel in je brief in ieder geval iets over jezelf en je ervaring, waarom jij graag in het ASVA-bestuur zou willen, en waarom jij een hiervoor geschikte kandidaat bent.

Eventueel een gemotiveerde keuze voor een functie

Je curriculum vitae.

Je beschikbaarheid (dag en tijd) voor een eventueel sollicitatiegesprek op 23, 24, en 25 april

Na het ontvangen van de juiste documenten worden geschikte kandidaten uitgenodigd voor een gesprek. De sollicitatiegesprekken zullen dus plaatsvinden op 23,24 en 25 april. Na de gesprekkenronde vindt er met een aantal kandidaten een teamdag plaats, bij deze dag kun je denken aan een kennismaking en een aantal opdrachten, hierover zul je meer horen in het sollicitatieproces. Uit de kandidaten op de teamdag wordt een bestuur gevormd door de sollicitatiecommissie. Op de algemene ledenvergadering (ALV) van 11 juni (start: 19.00) worden de bestuursleden door de sollicitatiecommissie voorgedragen. Wanneer je wordt ingestemd ben jij bestuur 18|19!

Na de sollicitatieprocedure vindt er een inwerkperiode plaats. Hou er rekening mee dat de inwerkperiode in augustus zal zijn. Na deze inwerkperiode begint jouw bestuursjaar vanaf september 2018.

WAAR MOET IK ZIJN VOOR MEER INFORMATIE?

Alle informatie is ook nog terug te vinden in dit zoekboekje. Op 7 maart om 17u is er een informatieborrel in Café Fest en op 13 maart om 17u is er een in Crea, waar je meer over ASVA en een bestuursjaar bij ASVA te weten kan komen! Voor meer informatie, voor een kop koffie of als je een ochtend/middag mee wilt lopen met het huidige bestuur kun je een mail sturen naar zoekco@asva.nl of contact opnemen met iemand uit de ZoekCommissie:

Alba van Vliet             alba.van.vliet@asva.nl

Judith Crabbendam   judith@asva.nl

Tijmen de Vos             tijmen@asva.nl

Eva Smit                       eva.smit@asva.nl

Rick van Galen            rick.van.galen@asva.nl

Michele Murgia 

Babette Mooij

Priscilla Schaap