Aad Sinke (FOO) HvA Docent van het Jaar 2018

ASVA organiseert samen met de CMR voor de negende keer de Docent van het Jaar-verkiezing op rij. Dit jaar stemden ruim 4800 studenten; net iets meer dan vorig jaar. De winnaars ontvingen op de onderwijsconferentie hun geldprijs en mogen zich een jaar Docent van het Jaar noemen!

Onder luid applaus ontving docent lerarenopleiding Engels Aad Sinke vandaag de titel ‘HvA Docent van het Jaar 2018’ en de bijbehorende cheque t.w.v. euro 2.000 te besteden aan onderwijsdoelen. Vooral zijn uitgebreide voorbereiding en doordachte opbouw van de colleges én het gebruik van het smartboard en video’s ter ondersteuning van de lesstof, viel bij de jury in de smaak. Zelf zegt Sinke dat hij zijn energie voor het lesgeven vergroot door zich te verdiepen in degenen die zijn lessen volgen. ‘Leren van de ander’ is zijn motto.

Naast Sinke stonden nog twee winnaars op het podium. Renske Bijl, docent Toegepaste Psychologie, won de tweede prijs en Marc van Bochove, docent Forensisch Onderzoek, is als derde geëindigd. Bijl werd door de jury geroemd voor haar enthousiasme en bescheidenheid, ‘Een docent die leren leuk weet te maken.’. Van Bochove viel volgens de jury in de prijzen door zijn perfecte afwisseling tussen ‘lichte’ en ‘zware’ lesstof: ‘Van Bochove maakt de lesstof tastbaar en weet daarin het perfecte tempo aan te houden.’

De HvA Docent van het Jaar-Verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door de ASVA Studentenvakbond in samenwerking met de Centrale Medezeggenschapsraad van de HvA. Met de verkiezing willen zij het belang van goed docentschap binnen de HvA extra onder de aandacht brengen. Dit jaar hebben ruim 4800 HvA-studenten op hun favoriete docent gestemd. Per faculteit is één winnaar uitgeroepen. Een studentenjury bezocht vervolgens colleges van deze zeven finalisten en koos de uiteindelijke winnaars.