Dag van de Amsterdamse Student: ontdek de studentenwereld om je heen!

Op zaterdag 6 juni organiseert de ASVA studentenvakbond samen met de Amsterdamse Kamer van verenigingen (AKvV) en de Centrale Studenteraad (CSR) de Dag van de Amsterdamse student (DAS). De dag is bedoeld voor Amsterdammers, georganiseerd door studenten. De DAS vindt plaats op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam.

Amsterdam telt ruim 100.000 studenten. Toch hebben veel Amsterdammers geen duidelijk beeld van het studentenleven in hun stad. Tijdens de DAS presenteert het studentenleven zich aan de Amsterdammer. ASVA-voorzitter Noeri van den Berg: “Amsterdam is de grootste studentenstad van Nederland, maar staat hier niet om bekend. Met de DAS willen we laten zien dat het studentenleven ook hier enorm bruist en hoe veelzijdig de Amsterdamse student is.”

Amsterdammers kunnen een kijkje nemen in de veelgenoemde academische gemeenschap van Amsterdam. Zo zal bijvoorbeeld de actiegroep Humanities Rally het gesprek aangaan over studentenprotesten en zal de studentenraad iedereen in een satirische simulatie van een besluit meenemen. De Amsterdamse studentenwereld kent echter meer dan alleen maar studentenprotesten, zegt AKvV-voorzitter Thom Johannesma: “Op de DAS kunnen Amsterdammers kennismaken met studententoneel, studentenorkesten en allerlei studentensportactiviteiten. Ook studentenverenigingen gooien de deuren van hun sociëteiten open en verzorgen een gratis lunch voor buurtbewoners.”

De Dag van de Amsterdamse Student wordt door studenten georganiseerd om een brug te slaan tussen Amsterdammers en studenten. Om de DAS mede mogelijk te kunnen maken is een crowdfunding-campagne gestart. Alle activiteiten op de DAS zijn gratis toegankelijk voor iedereen die wil ontdekken hoe de Amsterdamse studentenwereld er anno 2015 uitziet.Ga voor een volledig programma, locaties en meer informatie naar www.dasamsterdam.nl.