Bewonersonderzoek antikraak

Begin maart organiseerde ASVA een debat over antikraak in Amsterdam. Tijdens dit debat kwamen er voor- en nadelen van antikraak aan bod. Daarnaast werd duidelijk dat er misstanden voorkomen. Zo staan er in sommige antikraakcontracten vreemde eisen en wordt er dikwijls een hogere vergoeding (huur) betaald dan alleen de gebruiksvergoeding, wat wettelijk gezien niet kan. ASVA pleit daarom voor zorgvuldigheid met antikraak.
ASVA ziet graag dat woningcorporaties antikraak in eigen hand houden en niet uitbesteden aan antikraakbureaus, om zorgvuldigheid te waarborgen.
ASVA is benieuwd naar de woonsituatie van studenten in Amsterdam die antikraak wonen. Dit geeft ons een nog beter beeld van antikraak in Amsterdam en de benodigde kennis om, in het geval van excessen, hier iets tegen te doen.
Woon je antikraak of heb je antikraak gewoond? Vul dan hier de enquête in.
Ben je student in Amsterdam, woon je antikraak of heb je antikraak gewoond en hier slechte ervaringen mee? ASVA is benieuwd naar je verhaal. Neem contact op met maarten.markus@asva.nl als je je verhaal met ons wilt delen.