ASVA staat achter staking OV

 Afgelopen vrijdagochtend staakte het GvB wederom. In de spits lag het stadsvervoer helemaal stil. Hoewel stakingen in het openbaar vervoer voor overlast kunnen zorgen, ook voor studenten, staat de ASVA studentenvakbond achter de acties.
De reden van de acties is de gigantische bezuiniging op het stadsvervoer in de drie grote steden: Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Ruim 120 miljoen euro moet er in deze steden worden bezuinigd op stadsvervoer. De gevolgen in Amsterdam zijn gigantisch. Zo verdwijnen er maar liefst 24 buslijnen en zes tramlijnen, wordt er minder frequent gereden en het aantal haltes wordt drastisch ingeperkt. Gebieden waar grote studentencomplexen gepland worden hierdoor minder goed bereikbaar.

ASVA vindt dat er juist geïnvesteerd moet worden in het openbaar vervoer. Zo zou Amsterdam een moderner nachtnet goed kunnen gebruiken, vooral naar Zuid-Oost waar veel studenten nabij het AMC studeren en studentenwoningen gepland staan. De bezuiniging op het openbaar vervoer is dan ook een flinke tegenvaller voor Amsterdam als studentenstad.