Piekopvang

Aan het begin van het semester kan het ontzettend druk zijn, als er veel nieuwe studenten in de stad komen. Helaas hebben niet al deze studenten voor de start van het semester een huis kunnen vinden. Daarom zorgen we bij ASVA, samen met de onderwijsinstellingen, de SRVU en anderen, voor piekopvang: tijdelijke opvang voor studenten die anders dakloos dreigen te worden.

Veel studenten kunnen terecht in tijdelijke huisvesting van de UvA, HvA en de VU. Dit houdt in dat je als student tijdelijk in een hostel wordt geplaatst. In voorgaande jaren waren dat bijvoorbeeld het Generatorhostel en een camping in het Amsterdamse Bos. Contactgegevens van UvA Housing vind je op deze website, en voor contactgegevens van de HvA kun je bij deze website terecht. Studenten van de VU kunnen ook hier naartoe mailen.

Mocht je nu ook niet terecht kunnen bij de hostels of andere tijdelijke huisvesting, probeer dan No Room for Us. Dit is een couch-surfing initiatief, waarbij internationale studenten tijdelijk bij een andere mensen verblijven. Denk aan op de bank of in de logeerkamer. Voor dit initiatief zijn we ook altijd op zoek naar ‘hosts’, mensen die een student van tijdelijk onderdak kunnen voorzien. Wil je host worden of heb je onderdak nodig? Meldt je aan via No Room For Us.