Energie-armoede: wat te doen

De gas- en elektriciteitsprijzen zijn de afgelopen tijd de lucht in geschoten. Dit kan leiden tot financiƫle problemen. Om mensen die moeite hebben met het betalen van hun rekeningen tegemoet te komen, heeft de overheid besloten om een compensatie aan te bieden. Studenten kunnen deze compensatie helaas, zoals het nu over het algemeen staat, niet krijgen. Dit is onrechtmatig, zoals de NOS al kopte.

Er zijn daarom meerdere dingen die waar wij als ASVA doen en waar we bij kunnen ondersteunen.

  1. Vertel je verhaal hier zodat wij naar de politiek kunnen gaan en zodat we jou kunnen helpen!
  2. Je kunt nog steeds toeslag aanvragen. Dit zal hoogstwaarschijnlijk worden afgekeurd, maar ASVA kan dit proberen aan te vechten. Vul bij het aanvragen pas bij de opmerkingen in dat je student bent. Toeslag aanvragen gaat via de gemeente: Gemeente Amsterdam, Gemeente Diemen, en Gemeente Amstelveen. Als je het hebt aangevraagd en je situatie wordt afgekeurd, neem dan contact op met ASVA. Wij kunnen je helpen bij het aanvechten.
  3. Als je energietoeslag aanvraagt, laat je emailadres dan hieronder achter. Dan kunnen wij je bereiken en helpen met je energietoeslag krijgen.

Mocht je meer vragen hebben, of andere problemen hebben in je woonsituatie, neem dan contact op met huisvesting@asva.nl, of ga voor juridische hulp naar rechtsbureau@asva.nl