ASVA studentenvakbond kiest nieuw bestuur

De student laat de stad bruisen en is daarom onmisbaar voor Amsterdam. Dat stelt de kersvers gekozen ASVA-voorzitter Michiel Stapper. Tijdens de ledenvergadering van de ASVA studentenvakbond van 20 juni is het bestuur voor het studiejaar 2012-2013 verkozen. Vanaf september zal dit vierkoppige bestuur ASVA gaan leiden en zich inzetten voor de belangen van de Amsterdamse student.
Stapper (23) wordt als voorzitter het nieuwe gezicht van ASVA. Hij doet zowel een master filosofie als sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Ook is hij voorzitter van studievereniging Het Groene Hart (tegenwoordig Sarphati) geweest. De afgelopen jaren heeft Stapper gewerkt als projectleider studentenhuisvesting UvA/HvA.
‘Wij willen studenten komend jaar een duidelijke stem geven’, zegt Stapper. ‘Studenten worden afgeschilderd als lui, terwijl ze ontzettend creatief en innovatief zijn.’ Het nieuwe bestuur zal de lijn van dit jaar, met veel aandacht voor onderwijs en studentenhuisvesting, doortrekken. ‘Daarnaast willen we een dialoog aangaan met studie- en studentenverenigingen om in kaart te brengen welke problemen er leven onder studenten.’
Vicevoorzitter Annick Leeuwenberg (23) studeert Economie en Bedrijfskunde aan de UvA. Ze is actief geweest bij Sefa en gaat deze zomer nog mee met een onderzoeksreis van Sefa naar Brazilië.
Menno Oldenhof (20) beheert als penningmeester komend jaar de financiën bij ASVA. Hij doet een lerarenopleiding maatschappijleer aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Daarnaast is hij bestuurslid geweest bij JOB, de landelijke belangenbehartiger van MBO-studenten, was hij actief bij CNV jongeren en heeft hij in de medezeggenschapsraad van de HvA gezeten.
Algemeen bestuurslid Keje Boersma (23) studeert planologie en filosofie aan de UvA en is actief geweest bij studievereniging Sarphati. Ook heeft hij veel affiniteit met studentenhuisvesting in Amsterdam. Hij zal ook zitting nemen in het bestuur van de Amsterdamse Kamer van Verenigingen (AKvV).