ASVA en Sarphati organiseren: Dromen over nacht-OV

Voor ASVA was dit een reden om samen met Sarphati een symposium te organiseren. Op dit symposium, dat plaatsvindt op 11 november zullen verschillende workshops in het teken staan van een herziening van het netwerk. De dag zal afgesloten worden met een discussiepanel waarbij onder andere GVB-directeur Alexandra van Huffelen en Bart Schmeink (GVB) aanwezig zullen zijn.

Na de plenaire opening door de nachtburgemeester heeft iedereen de mogelijkheid tot het volgen van verschillende workshops over de toekomst van het nacht-ov. De middag zal worden afgesloten met een slotdiscussie.

PROGRAMMA

15:00-15:15 Inloop

15:15-15:20 Opening

15:20-15:35 Speech Nachtburgemeester Mirik Milan

15.35-15.45 Uitleg workshops

15:45-16:30 Workshopronde 1

16:35-17:20 Workshopronde 2

17:25-18:00 Slotdiscussie (met o.a. Alexandra van Huffelen – GVB, Bart Schmeink – Connexxion, Noeri van den Berg – ASVA, Jan-Bert Vroege – D66 & Zeeger Ernsting – GroenLinks)

18:00-18:30 Borrel

 

WORKSHOPS

Hier vind je kort welke workshops je kunt volgen en wat ze inhouden.

 

DE MOGELIJKHEDEN VAN DE OV-CHIPKAART EN DATAVERZAMELING – GERT JAN KAMERIK (GOVI)

De OV-chipkaart creëert een zee aan data die bijvoorbeeld gebruikt zou kunnen worden voor een herziening van een netwerk. Gert Jan Kamerik van GOVI (Grenzeloze Openbaar Vervoer Informatie) vertelt over de technische mogelijkheden en juridische belemmeringen.

HOE KOMT EEN DIENSTREGELING EN NETWERK TOT STAND – MICHIEL SOMMEIJER EN PIETER MARIJT (BEIDEN GVB)

Aan het maken van een dienstregeling en netwerk zit meer dan je denkt. Elk jaar werkt er weer een team van het GVB aan het vervoersplan. Michiel Sommeijer en Pieter Marijt van het GVB vertellen wat er allemaal bij het opstellen van een dienstregeling komt kijken.

DROMEN OVER NACHT-OV – HOE KAN EEN NIEUW NETWERK HET BESTE VORMGEGEVEN WORDEN? – NICK SMIT (UVA)

Hoe ziet het beste nacht-OV er voor jou uit. Wil je gestrekte buslijnen, liever een nachtmetro of een tram die langer doorrijdt? In deze workshop zal interactief gebrainstormd worden over mogelijke opties voor een nieuw nachtnet. Deze brainstorm is onder leiding van Nick Smit, docent planologie aan de UvA.

Wil jij ook dromen over het nacht-ov? Meld je dan via deze link aan!