Kick-off studieverenigingenoverleg hbo

Dinsdag 30 september was het eerste hbo-studieverenigingenoverleg van het nieuwe collegejaar in FLOOR. Van zowel de Hogeschool van Amsterdam als Inholland waren er 12 besturen aanwezig om de laatste issues van hun studievereniging te bespreken. De verenigingen liepen tegen verschillende problemen aan als KvK-inschrijvingen, inwerktrajecten, alumnibeleid, goedkopere boeken en het alcoholbeleid voor de 17-jarigen. Hierbij werden oplossingen gevonden door informatie en ervaringen uit te wisselen tussen de verschillende besturen.

Het studieverenigingenoverleg kreeg een warm onthaal vanuit de HvA. De mogelijkheden voor activiteiten op de campus werden besproken en we kregen een laatste update over de campusontwikkeling. Ook over het leenstel, een landelijk probleem, werd heftig gediscussieerd. Welk effect heeft dit op de student? Wat doet het met de rechten van een student? En hoe gaan we het stoppen?

Na 2,5 uur van leerzame gesprekken was het enthousiasme van de besturen nog niet minder en werd de bijeenkomst voortgezet in café Noir.  Het volgende overleg vindt plaats op 11 november, waarbij de focus zal liggen op de medezeggenschapsraden. Wie weet zijn er dan weer nieuwe verenigingen bij!

Is jouw studievereniging nog niet aangesloten bij de SVO’s? Of kon je niet bij het SVO zijn, maar wil je wel graag de notulen? Stuur een mailtje naar Freija, onze coördinator studieverenigingen hbo.