Amsterdam moet weer van iedereen worden

Er is een schrijnend tekort aan betaalbare woningen in Amsterdam. Zo is slechts 24% van de studentenwoningen die in de afgelopen twee jaar gebouwd zijn betaalbaar. Als je geen dikke portemonnee hebt, wordt het steeds lastiger om een woning in Amsterdam te vinden. Vind jij ook dat Amsterdam voor iedereen zou moeten zijn? Teken dan de petitie!

Amsterdam is een stad waarin jong, oud, arm en rijk al jarenlang samenwonen. Een stad die bestaat uit zo’n 800.000 inwoners met 180 verschillende nationaliteiten. Iedereen is welkom. Het is een stad waarin geen onderscheid wordt gemaakt op basis van wie je ouders zijn of hoe hoog hun inkomen is. Nee, Amsterdam is bij uitstek de stad waar je kunt zijn wie je bent en kunt wonen tussen alle soorten mensen die samen onze samenleving vormen.

Er is momenteel een groot tekort aan betaalbare woningen in Amsterdam. Zeker voor studenten wordt het steeds lastiger om aan een betaalbare kamer te komen. De Jonge Socialisten Amsterdam zijn de campagne ‘En nu eruit!’ begonnen om aandacht te vragen voor dit probleem. Zij roepen het stadsbestuur op om Amsterdam weer toegankelijk te maken voor iedereen. Er moeten meer betaalbare studenten- en jongerenwoningen gebouwd worden. Daarnaast moet de verkoop van sociale huurwoningen gestopt worden en moet er meer gebouwd worden voor mensen met een middeninkomen. Vind jij ook dat Amsterdam van iedereen is? Onderteken dan de petitie op ennueruit.amsterdam!