Wat doet ASVA voor het UvA Referendum?

Als ASVA vinden wij het belangrijk dat zo veel mogelijk studenten gaan stemmen in dit referendum en van zich laten horen. Hoe meer studenten dit doen, hoe sterker de boodschap naar de UvA. We doen daarom ook alles in onze macht om zo veel mogelijk studenten te activeren. Om studenten te bereiken zijn we bezig met de volgende dingen:

  • Deelname aan de neutrale campagne commissie die verantwoordelijk is voor de promotie van het referendum. We ondersteunden de commissie met mankracht, tijd, geld, en andere middelen indien nodig. 
  • Het organiseren van evenementen. Zo organiseren we o.a. een informatiebijeenkomst, een filmvertoning, en een debat met Jet Bussemaker, de minister van OCW.
  • Informatieverstrekking. Dit gebeurt via onze website waar we alle actuele ontwikkelingen, nieuwsberichten, en evenementen rondom het referendum delen. Ook hebben we zelf een samenvatting geschreven die daar te lezen is. 
  • Contact met studie- en studentenverenigingen. We sporen de verenigingen aan om hun studenten te informeren over het referendum en de inhoud ervan en staan open om al hun vragen te beantwoorden. 

Hiernaast voeren we als ASVA zelf campagne voor het groene bestuursmodel omdat we geloven dat dit model het beste is voor het onderwijs, de universiteit, en studenten. Waarom we voor het groene bestuursmodel zijn kan je ook op onze pagina lezen en op www.beterstemjegroen.nl en www.stemgroen.nl