Bestuursbeurzen

Als je een bestuursjaar doet, houdt dit vaak in dat je minder kunt studeren en daardoor studievertraging oploopt. Als tegemoetkoming kun je vaak een bestuursbeurs aanvragen bij je onderwijsinstelling.

Bestuursbeurs HvA

Als je een bestuursbeurs nodig hebt als student op de HvA, krijg je tot 250 euro per maand als compensatie. Een bestuursbeurs aanvragen kan alleen als je vereniging is erkend door de HvA. Hoe je een bestuursbeurs aanvraagt en wat voor documenten je hiervoor nodig hebt wordt op deze site uitgebreid uitgelegd.

Bestuursbeurs UvA

Bij de UvA kun je vaak een bestuursbeurs krijgen als je lid bent van het bestuur van een vereniging of raad. Dit wordt betaald uit het profileringsfonds. Je organisatie moet hiervoor erkend zijn door de UvA, en je moet voldoen aan een aantal individuele voorwaarden. Per organisatie zijn er een aantal bestuursmaanden te verdelen: een bestuursmaand is 300 euro waard. Om de beurs te krijgen, moet je je aanvraag indienen tussen 1 september en 1 november, of, als je op een ander (afgesproken) moment wisselt, binnen 2 maanden na de wisseling. Wees hier dus op tijd mee! De volledige uitleg vind je hier.

Oud systeem

Voor de invoering van het leenstelsel was het beurzensysteem anders geregeld: toen was het afhankelijk van de hoogte van de Stufi die je ontving. Mocht je nog onder dit oude systeem vallen, dan gelden er misschien andere regels voor je. Kijk voor de zekerheid op deze website.