Studentenraadverkiezingen: wie moet jou vertegenwoordigen?

Van 7 tot en met 11 mei kun je als UvA-student je stem uitbrengen tijdens de jaarlijkse studentenraadverkiezingen. Voor zowel de Centrale Studentenraad (CSR) als Facultaire Studentenraad (FSR) heb je de mogelijkheid om te stemmen op een partij die jouw belangen komend studiejaar (2012-2013) verdedigt.

Waarom stemmen?

Medezeggenschap is een wettelijk vastgelegd recht en heeft direct invloed op het beleid dat op de UvA wordt gevoerd. Door te stemmen bepaal jij welke partijen zitting nemen in de verschillende studentenraden die de UvA rijk is. De CSR heeft onder meer instemmingsrecht inzake de afstudeerregeling en praat mee over zaken als de onderwijsbegroting en openingstijden van studielocaties. De FSR heeft daarentegen inspraak op het niveau van jouw faculteit en beïnvloedt daarmee onder andere de examenregeling en het reilen en zeilen van de verschillende studies die binnen de faculteit vallen. Genoeg redenen dus om deze week jouw democratisch recht te verzilveren.
Hier vind je een overzicht van alle partijen. Klik hier om je stem uit te brengen. Twijfel je nog op welke partij je wilt stemmen? Kom dan aanstaande woensdag naar het ultieme verkiezingsdebat in CREA, waar UvA Sociaal, Mei en Ons Kritisch Alternatief zullen debatteren over actuele kwesties in studentenland.