Studenten willen uitstel verhuizing UvA

Per 1 september moeten alle medewerkers en studenten van de Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG) verhuizen van hun huidige locatie naar de Roeterseilandcampus (REC). Met nog maar vier maanden te gaan zijn de voorzieningen nog ver onder de maat. Studenten roepen daarom op de verhuizing uit te stellen.De afgelopen jaren is er al veel ophef geweest over de verhuisplannen van de UvA. Door een grotere toestroom van studenten en fouten in de berekeningen is er een ruimtetekort voor studenten en medewerkers. Ook worden de beloftes over de faciliteiten niet waargemaakt. Tom Tawfik, voorzitter van de Facultaire Studentenraad (FSR) van de FMG: “Studentenorganisaties zijn het zat dat er op deze manier wordt omgegaan met studenten, daarom roepen wij het College van Bestuur op om de verhuizing uit te stellen”. Esther Crabbendam, voorzitter van de ASVA studentenvakbond sluit zich hierbij aan: “Het is bizar dat studenten voor hetzelfde collegegeld de helft minder faciliteiten zullen krijgen dan de andere studenten.”
Zaken die nog niet gereed zijn per 1 september zijn o.a. de ingangshal, de fietsenstallingen, een deel van de onderwijszalen, kantoren voor de studieverenigingen, voldoende stopcontacten, een grote collegezaal en cateringfaciliteiten. Ondanks herhaaldelijke adviezen en vragen van de studentenraden hierover, blijft de UvA erbij dat de FMG op 1 september kan verhuizen. Daan Tillie, voorzitter van de Faculteitsvereniging FMG: “De studieverenigingen hebben nog steeds geen ruimte aangewezen gekregen waar zij hun kantoren kunnen hebben. Zolang er niet genoeg plek is voor alle studenten en de campusfaciliteiten beneden alle peil zijn weigeren wij te verhuizen!.”
Vanwege deze onvrede starten de FSR FMG, de Centrale Studentenraad, ASVA en de studieverenigingen van de FMG de actie “REC de verhuizing”. De actie roept studenten op een verhuisbericht te ondertekenen aan het College van Bestuur waarin gemeld wordt dat zij zelf naar het REC dienen te verhuizen. Met deze actie willen de studenten laten zien hoe groot het verschil straks zal worden tussen de studenten en de bestuurders van de UvA.
De actie is te vinden op http://recdeverhuizing.nl