Recordaantal stemmen tijdens Docent van het Jaar-verkiezing HvA

Van 4 tot en met 10 februari kon er weer gestemd worden op de Docent van het Jaar 2016 van de HvA. Studenten hebben massaal gehoor gegeven aan de roep om docenten in het zonnetje te zetten en stemden volop. Het resultaat? 5757 stemmen!

Op 3 februari werd de stemweek feestelijk geopend tijdens de kick-off in het Kohnstammhuis. Na een opening van ASVA vertelde Charlie Mulholland, winnaar van vorig jaar, hoe het is om Docent van het Jaar te zijn geweest. Ook liet hij zijn licht schijnen op het thema van de verkiezing van dit jaar, betrokken docentschap. Het programma werd vervolgd met een optreden van comedian Howard Komproe en een mini-debat tussen studenten Bram Buskoop en Sidney Alderlieste, rector Huib de Jong, en docenten Charlie Mulholland en Fatima Mzallassi. Het debat gaf genoeg gespreksstof om nog lang na te borrelen.

In de stemweek hebben tientallen studenten zich ingezet om op iedere faculteit zoveel mogelijk stemmen te werven, met een recordaantal van 5757 stemmen als resultaat. Op dit moment worden de stemmen verwerkt, waarna de faculteitswinnaars bekend zullen worden gemaakt. Een jury bestaande uit studenten van iedere faculteit bezoekt vervolgens de colleges van deze winnaars en besluit daarna wie van de zeven gegadigden gekroond wordt tot dé HvA-Docent van het Jaar 2016. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de onderwijsconferentie op 7 april. Je kunt hierbij zijn door je te zijner tijd aan te melden. Houd hiervoor de Facebookpagina Docent van het Jaar HvA goed in de gaten!

ASVA vindt goed onderwijs en docentschap belangrijk. De Docent van het Jaar-verkiezing brengt dat onder de aandacht en zet alle favoriete docenten in het zonnetje door hen te laten zien hoezeer ze gewaardeerd worden. Bij het stemmen krijgen studenten de gelegenheid om opmerkingen achter te laten, welke na afloop naar de betreffende docent worden verstuurd. Door de beste docenten uit te lichten hoopt ASVA zowel docenten als studenten te inspireren.