Onderwijsconferentie HvA op 7 april

Op 7 april vindt de onderwijsconferentie van de HvA plaats met dit jaar het thema studentbetrokkenheid. Hier zal ook de winnaar van de Docent van het Jaar-verkiezing bekend worden gemaakt. Je kunt je nu aanmelden!

Op donderdag 7 april zal de onderwijsconferentie van de HvA plaatsvinden in Carré. Dit jaar is alles anders: voor het eerst zijn studenten ook welkom bij deze feestelijke bijeenkomst van de hogeschoolgemeenschap. Het thema van de dag is dan ook ‘studentbetrokkenheid’. Tijdens het middagprogramma op de Amstelcampus worden verschillende workshops georganiseerd waarbij de student centraal staat. Als kers op de taart zal de Docent van het Jaar HvA 2016 tijdens het ochtendprogramma bekend worden gemaakt .

De studentencultuur op de HvA is nog niet optimaal. Zo’n 50.000 studenten studeren aan de HvA en sinds dit jaar kent zij pas 17 erkende studieverenigingen, wat al een aanzienlijke groei is in ten opzichte van de vier studieverenigingen die een jaar geleden erkend waren. Daarnaast komt het regelmatig voor dat opleidingscommissies niet volledig gevuld zijn en dat er geen verkiezing voor de medezeggenschapsraad plaatsvindt vanwege het tekort aan aanmeldingen. Studentenverenigingen werden tot voor dit collegejaar helemaal niet erkend.

De ASVA studentenvakbond is van mening dat studenten de ruimte moeten krijgen om zichzelf naast hun studie te ontplooien. De HvA is dit jaar begonnen met het project ‘Student Engagement’. De studiekeuzecheck, de opleidingsintroductie, de HvA-brede introductie, betere faciliteren voor studieverenigingen en medezeggenschap: alle aspecten die bijdragen aan prettige en betrokken studententijd aan de HvA brengen worden aangepakt. Op dit moment wordt er ook gewerkt aan een nieuwe regeling voor de erkenning van studentenverenigingen.

De onderwijsconferentie is hét moment om de koers van de onderwijsinstelling te bepalen. Met studentbetrokkenheid als thema laat de HvA zien dat het belangrijk is dat studenten betrokken zijn bij hun onderwijs. ASVA wil alle HvA-studenten uitnodigen om deel te nemen aan deze dag en te ontdekken wat de HvA allemaal te bieden heeft tijdens je studententijd. Dit mag je dus echt niet missen!

Docent van het Jaar-verkiezing

De faculteitswinnaars van de Docent van het Jaar-prijs zijn ondertussen bekend gemaakt. De docenten die in de race zijn voor de titel: Docent van het Jaar HvA 2016 zijn:

  • FBE: Sharida Mohamedjoesoef
  • FBSV: Fabian Broers
  • FDMCI: Ferry Rietveld                                             
  • FG: Ijbelien Jungen
  • FMR: Hendrik Jan Walrave
  • FOO: Freke Heideman
  • FT: Vince van Coolwijk

Aanmelden

Aanmelden voor de onderwijsconferentie kan via http://www.hva.nl/etalage/etalagesites/hva-in-de-etalage/hva-in-de-etalage/content/folder/onderwijsconferentie/hva-onderwijsconferentie.html.