Het ASVA bestuur 19|20 is officieel in dienst getreden!

Op 16 september is het bestuur gewisseld. Betaalbare en goed bereikbare studentenhuisvesting, beter onderwijs en de afschaffing van het leenstelsel zijn de hoofdthema’s waar ASVA zich in 19|20 mee bezig gaat houden. Daarnaast ambieert het bestuur hun bereik te vergroten onder zowel HBO als WO studenten.

VOORZITTER 19|20: Emma Hilde Fuchs
Volgens Emma (22) zijn er twee dingen waar het gewoon écht klaar mee is: de enorme problemen met de studentenhuisvesting in Amsterdam en het leenstelsel. “Het is tijd voor verandering en ik ben heel blij dat ik die verandering dit jaar mede mogelijk kan maken. Ik denk dat het leven van een student een stuk vrijer en blijer kan zijn dan het nu is.” 

Ze sprak zich onlangs al uit over de aangekondigde onderwijsbezuinigingen (lees het hier). 

VICEVOORZITTER 19|20: Wietske Dotinga
Wietske (24) strijdt dit jaar voor beter onderwijs, maar gaat zich ook inzetten voor huisvesting voor studenten. “Onderwijs is namelijk niet de enige belangrijke factor voor studenten. Je moet ook ergens kunnen wonen en om je studie goed te kunnen doorlopen.”

SECRETARIS & PENNINGMEESTER 19|20: Jamie van den Berg
Jamie (22) komt dit jaar in actie voor huisvesting. Buiten dat zijn dubbele functie een uitdaging wordt, gaat hij hier ook de uitdaging aan: “Studentenhuisvesting moet te allen tijde betaalbaar blijven, zoals dit ook in het convenant met de gemeente is afgesproken.” Ook wil hij zich inzetten voor de belangen van studenten. “Deze worden wel eens over het hoofd gezien, terwijl ze juist cruciaal zijn voor de toekomst van Amsterdam.”

ALGEMEEN BESTUURSLID 19|20: Amy Renckens
Amy (23) gaat zich dit jaar gaan inzetten om een groter bereik onder studenten te genereren. Zo wil ze studenten laten zien wat er aan de hand is met hun onderwijsinstelling, en welke keuzes deze maken. “Als bestuurslid bij ASVA kan ik me hiervoor inzetten!”

Op de hoogte blijven van de activiteiten van het bestuur? Like onze Facebook pagina en volg ons op Instagram!