Het Amsterdams Studentendebat

Het is je misschien ontgaan, maar aankomende 15 maart zijn er weer verkiezingen. Ditmaal mogen we naar de stembus voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Ondanks dat deze verkiezingen niet het populairst zijn, zijn deze zeker belangrijk. Er staan grote vraagstukken op het spel. Hoe gaan we om met de balans tussen groen en woningbouw? Hoe veel moet de provincie doen tegen klimaatverandering? Wat te doen met Schiphol en Tata Steel? Hoe lossen we de stikstofcrisis op? Hoe houden we het Openbaar Vervoer gaande? Allemaal thema’s die een grote impact hebben op het dagelijks leven.

En dat is alleen nog maar in de provincie zelf. De Provinciale Statenverkiezingen hebben ook een grote impact op de landelijke politiek. De Provinciale Staten verkiezen namelijk de Eerste Kamer. En als het kabinet daar een minderheid haalt, dan kan het opeens een stuk lastiger worden om het land te regeren.

Reden genoeg om te kiezen, en genoeg om te kiezen is er ook. In Noord-Holland alleen al staan er 23 partijen op de kieslijst. Kan je door de bomen het bos niet meer zien? Wij zijn hier om je te helpen! ASVA organiseert namelijk in samenwerking met EOS, BSKA en SV Machiavelli een verkiezingsdebat op 28 februari in CREA. Waarbij 9 veelal jonge kandidaten met elkaar in discussie gaan over uiteenlopende onderwerpen die de agenda van de Provinciale Staten zullen domineren de aankomende vier jaar.

Inschrijven voor het debat

Inschrijvingen voor het debat gaan open op maandag 13 februari om 12:00 voor leden van EOS, ASVA, Machiavelli en BSKA. Inschrijvingen voor andere studenten aan de UvA, VU en HvA starten op maandag 20 februari om 12:00. Inschrijven kan via deze link. Reserveren is gratis en komt met een gratis drankje voor in CREA.

THIS EVENT WILL BE IN DUTCH