Drie manieren om je voor te bereiden op de gemeenteraadsverkiezingen

21 maart mogen we stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018! We willen je graag helpen je zo goed mogelijk voor te bereiden op het stemmen! Want je bent student, dus ga je stemmen. We helpen je op drie manieren: het Grote Studenten Lijsttrekkersdebat, samenvatting van partijprogramma’s en een Studenten Stemwijzer (coming soon)! 

Zoek hulp! 

1. WTFMOETIKSTEMMEN.AMSTERDAM

Op WTFmoetikstemmen.amsterdam is een studenten stemwijzer te vinden! Hier worden stellingen bevraagd over belangrijke onderwerpen voor studenten. Kom er hier achter wat jij moet stemmen om het beste jou belangen uit te laten komen. 

Lees je in! 

2. PARTIJPROGRAMMA’S 

Voor de gemeenteraadsverkiezingen maakt elke partij natuurlijk een partijprogramma. Wij helpen je een handje met deze partijprogramma’s, hier vind je een samenvatting van een aantal punten die belangrijk zijn voor studenten! Door deze te lezen hopen we jou beter te informeren over wat je moet stemmen. 

Ga naar events! 

3. De Grote Studentendebatten

Op 15 maart organiseert ASVA samen met de AKvV, Machiavelli en CREA het Grote Studenten Lijsttrekkersdebat. Hier zijn de lijsttrekkers van de volgende partijen aanwezig: De Amsterdamse VVD, GroenLinks Amsterdam, D66 Amsterdam, SP Amsterdam, PvdA Amsterdam, DENK Amsterdam, Partij voor de Dieren Amsterdam, CDA Amsterdam, ChristenUnie Amsterdam, Amsterdam BIJ1 en Piratenpartij Amsterdam. Ben je benieuwd wat lijsttrekkers vinden van onderwerpen die voor studenten belangrijk zijn? Meld je aan voor het facebookevent