Docent van het Jaar verkiezing UvA van start!

Vanaf dinsdag 14 februari tot en met 28 februari kunnen studenten twee weken lang hun favoriete docent nomineren voor de titel Docent van het Jaar. De studenten wordt daarbij gevraagd een persoonlijke reden voor de nominatie toe te voegen.

Docent van het Jaar nieuwe stijl

De afgelopen jaren bleek dat de uiteindelijke verkiezing de aandacht weg nam van het oorspronkelijke doel, namelijk het onder de aandacht brengen van goed docentschap en goed onderwijs. Daarom wordt de Docent van het Jaar verkiezing vanaf dit jaar anders ingericht.

Vanaf dinsdag 14 februari kunnen studenten twee weken lang hun favoriete docent nomineren voor de titel Docent van het Jaar. De studenten wordt daarbij gevraagd een persoonlijke reden voor de nominatie toe te voegen. Deze persoonlijke boodschappen worden verzameld en aan de docenten gestuurd. Voor de verkiezing is een wegingsmechanisme ontwikkeld dat rekening houdt met factoren als het aantal studenten en docenten binnen de verschillende opleidingen aan de Universiteit van Amsterdam. Op basis daarvan komt er per faculteit een winnaar uit de bus.

Stemweken

Wanneer de stemweken ten einde zijn, worden de faculteitswinnaars door de Studentenraad en de ASVA bekend gemaakt op de betreffende faculteit. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met facultaire studentenraden en studieverenigingen. Zo wordt er op iedere faculteit een eigen invulling gegeven aan goed docentschap en goed onderwijs. De faculteitswinnaars ontvangen een uitnodiging voor een diner met het College van Bestuur en afgevaardigden van de Studentenraad en de ASVA. Tijdens dat diner gaan de aanwezigen in gesprek over onderwijs en docentschap aan de UvA.

De faculteitswinnaars worden vervolgens beoordeeld door een jury, bestaande uit studenten van alle faculteiten. De Docent van het Jaar wordt uiteindelijk bekend gemaakt tijdens de opening van het nieuwe academische jaar. Gedurende dat nieuwe academische jaar is de verkozen Docent van het Jaar de ambassadeur voor goed onderwijs en goed docentschap aan de Universiteit van Amsterdam.

Updates kunnen worden gevolgd via de Facebook pagina