Docent van het Jaar-verkiezing HvA

De ASVA studentenvakbond organiseert dit jaar voor de zevende keer de Docent van het Jaar-verkiezing op de Hogeschool van Amsterdam, omdat iedere student baat heeft bij goed docentschap. Voor welke docent kom jij ’s ochtends vroeg je bed uit? De verkiezing bied je de kans om jouw favoriete docent in het zonnetje te zetten.

ASVA vindt goed onderwijs en docentschap belangrijk. Deze verkiezing brengt dat onder de aandacht en zet alle favoriete docenten in het zonnetje door hen te laten zien hoezeer ze gewaardeerd worden. Bij het stemmen krijgen studenten de gelegenheid om opmerkingen achter te laten die naar de betreffende docent worden verstuurd. Door de beste docenten uit te lichten hoopt ASVA dat meer docenten geïnspireerd raken .

Een verkiezing is natuurlijk niets zonder een feestelijke opening. Op 3 februari is de kick-off van de Docent van het Jaar-verkiezing. Kom die dag om 16:30 naar FLOOR in het Kohnstammhuis en geniet samen met ons van een speech van Charlie Mulholland, de winnaar van vorig jaar, een optreden van stand-up comedian Howard Komproe en een mini-debat met HvA-rector Huib de Jong, docenten Charlie Mulholland en Fatima Mzallassi en studenten Bram Buskoop en Sidney Alderlieste over goed docentschap, een quiz en een leuke borrel! Tussen 4 en 10 februari kunnen HvA-studenten via www.hva.nl/docentvanhetjaar hun stem uitbrengen.

Na de stemperiode worden na weging van de stemmen de winnaars per faculteit bekendgemaakt. Een jury bestaande uit een student van iedere faculteit bezoekt vervolgens de colleges van deze faculteitswinnaars en besluit daarna wie van de zeven gegadigden gekroond wordt tot dé HvA-Docent van het Jaar 2016. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de onderwijsconferentie op 7 april. Je kunt hierbij zijn door je te zijner tijd aan te melden. Houd hiervoor de Facebookpagina goed in de gaten!

De Docent van het Jaar-verkiezing is zeker geen populariteitsverkiezing. Voorgaande edities hebben bewezen dat studenten kritisch zijn en op inhoudelijke gronden hun keuze maken. De jury was dan ook elk jaar vol lof over alle genomineerden. Om  te voorkomen dat jaarlijks dezelfde docenten winnen, worden faculteitswinnaars sinds dit jaar voor vier jaar uitgesloten van de verkiezing. In de bijlage is te vinden welke spelregels gehanteerd worden. Wil je weten welke docenten zijn uitgesloten? Zie vanaf 4 februari het nieuwsbericht op http://www.hva.nl/over-de-hva/nieuws-en-agenda/nieuws.html.