Docent van het Jaar UvA: Faculteitswinnaars

De stemmen zijn geteld: met trots presenteren we de faculteitswinnaars van de Docent van het Jaar verkiezing 2017. Alle studenten van de UvA mochten gedurende twee weken hun favoriete docenten nomineren. Alle studenten die stemden hadden de kans om een bericht voor hun docent achter te laten, die nu gebundeld en opgestuurd zijn naar de docenten. Nu is het aan de jury om de colleges af te gaan en een uiteindelijke winnaar te kiezen. 

De faculteitswinnaars zijn als volgt. Ook kun je één van de lovende berichten die een student voor de desbetreffende docent heeft achtergelaten lezen. 

Antoinette Muntjewerff (FdR)

  • “Antoinette Muntjewerff is echt de beste docent die je je kan wensen. Ze kan, met behulp van haar geweldige schema’s, de stof heel goed uitleggen en ze geeft echt om haar leerlingen. Ze geeft met liefde nog een paar uur extra uitleg als je dat nodig hebt. Zonder haar had ik aansprakelijkheidsrecht niet gehaald. Ze is echt een topper!”

Hylke de Vries (FMG)

  • “Hylke zet alles op alles om ervoor te zorgen dat iedere student maximaal kan presteren. Hij doet dit op een ontzettend prijzenswaardige wijze: hij weet namelijk hoe hij aan de ene kant veelbelovende studenten moet faciliteren, en aan de andere kant studenten met een achterstand bij de les houdt. Doordat Hylke dusdanig investeert in persoonlijk contact, voel je je als student gemotiveerd hard te werken voor zijn vakken. Mogelijk de beste docent die ik ooit heb gehad.”

Torsten Jochem (FEB)

  • “Great diligence, extreme passion about the subject, very well though-out course, all the components (lectures, tutorials, assignements) tie in together, fair evaluation of students, clear grading criteria, clear expectations, very practical skills aquired, relevant and up-to-date examples and cases used, great interpesonal skills and sufficient feedback to students.”

Mark Deuze (FGw) 

  • “He is smart and easy going, he knows what he is talking about. He has the ability to enlighten his students even with the simplest examples; he goes to the level of his students making him feel closer to them, mentally speaking.”

Marco Swaen (FNWI)

  • “Omdat deze docent een vak waar veel in voorbij komt uitstekend kan structureren en de stof op een leuke manier overbrengen.” “He is really passionate about maths and transfers his enthousiasm to first year chemistry students, opening them up for the mathemathics needed for the rest of their studies.”

Paul van Trotsenburg (AMC) 

  • Deze docent is collectief aangedragen door de studieverenigingen MFAS. 

In mei zal de jury haar rapport presenteren en dus de universiteitsbrede Docent van het Jaar 2017 bekend maken. Dit zal gevierd worden met een heuze ‘facultaart’ op de winnende faculteit.