Hoe vermaak ik mij een dag gratis in Amsterdam

Amsterdam hoeft niet duur te zijn. Toch lijkt het soms alsof er niets te doen is als je geen geld hebt en moet wachten op je stufi. Daarom hebben we een lijst gemaakt van de leukste gratis activiteiten in de stad.

  • Het klinkt misschien een beetje toeristisch, maar het Begijnhof is echt mooi. Verscholen aan het Spui ligt dit Middeleeuwse hofje waar je rustig even kan zitten rond kunt lopen.
  • Is dit niet avontuurlijk genoeg, dan kun je ook het NDSM terrein verkennen. Neem dan de linker pont achter centraal en wees vooral niet te bang om even de loods in te lopen. Daar zijn allemaal mini-tentoonstellingen en ateliers die je gratis kunt bekijken.
  • Als je gratis uit wilt gaan moet je vaak voor een bepaalde tijd binnen zijn in de club. Heb je daar geen zin in: bij de Pacific in het Westerpark kun je sinds kort de hele nacht gratis naar binnen.
  • Heb je na het uitgaan een kater, omdat je het allerlaatste geld toch hebt uitgegeven aan bier? In de OBA kun je rustig je kater uitzitten in een van de luie stoelen met een boek. Je hoeft er niet eens een abonnement voor te hebben. Kijk ook eens bij de tijdelijke tentoonstellingen beneden, soms staat er opeens iets bijzonders tussen.
  • Verder zijn er in Amsterdam natuurlijk een heleboel parken en wat heb je nou meer nodig dan een boom, vrienden en de zon? Onze favoriete parken zijn: Westerpark, Noorderpark, het Amsterdamse bos en het Oosterpark.

Het hele jaar door worden er gratis activiteiten georganiseerd waar je zeker naar toe moet gaan en dat hoeft niet alleen als je geld op is. Hieronder hebben we daar een kort overzicht gemaakt:

  • Uitmarkt – het begin van het culturele seizoen wordt in september altijd gevierd op het Museumplein met muziek en dans.
  • Lunchconcerten – elke woensdagmiddag om 12:30 zijn er in het Concertgebouw gratis lunchconcerten, zorg er dan wel voor dat je een halfuurtje eerder bent, anders zit het misschien al vol.
  • Amsterdam Light festival – door de hele stad staan lichtkunstwerken waar je langs kunt lopen, ook leuk om je ouders of opa en oma voor uit te nodigen.
  • Openingen in het Stedelijk Museum – bij officiële openingen van tentoonstellingen opent het Stedelijk Museum vaak ’s avonds haar deuren voor iedereen die wilt. Kijk van tevoren even op de site, want inschrijven is dan wel noodzakelijk.