ASVA zegt het vertrouwen op in de Raad van Toezicht. Jij ook?

ASVA strijdt al een hele tijd tegen de Raad van Toezicht. ASVA vindt dat hij misbruik maakt van zijn positie en niet luistert naar studenten en medewerkers. Komende vrijdag is er een vergadering van de medezeggenschap van de UvA over het vertrouwen dat zij nog hebben in de Raad van Toezicht. ASVA roept ze op om dit vertrouwen op te zeggen, jij ook? Onderteken hier de brief.

Komende vrijdag heeft de medezeggenschap van de UvA een Gezamenlijke Vergadering waar de Centrale Studentenraad en de Centrale Ondernemingsraad zullen spreken over het vertrouwen dat ze nog hebben in de Raad van Toezicht. De afgelopen tijd is het steeds duidelijker geworden dat de Raad van Toezicht (RvT) van de UvA en de HvA niet functioneert. De RvT heeft de taak om toezicht te houden op de bestuurders, maar dit is de afgelopen tijd keer op keer niet gelukt. Terwijl het huisvestingsbeleid van de UvA leidde tot grote schulden bouwden de leden van de RvT aan hun cv. Het is geen verrassing dat de RvT van de UvA en HvA niet functioneert: hoewel een RvT wettelijk gezien toezicht moet houden op het onderwijs- en onderzoeksbeleid, hoeft hij geen kennis te hebben van wat er op de werkvloer gebeurt. Hij moet zorgen dat een universiteit of hogeschool functioneert en dat er geen grote fouten worden gemaakt, maar hij hoeft op geen enkele manier verantwoording af te leggen of zelfs maar contact te zoeken met de academische en hogeschoolgemeenschap.

ASVA roept de medezeggenschap van de UvA op het vertrouwen in deze Raad van Toezicht op te zeggen. Heb jij ook het vertrouwen in de RvT verloren? Onderteken dan hier de brief.