ASVA presenteert: de Statutendienst!

Statuten zijn een belangrijk onderdeel van je vereniging, maar soms niet het meest sexy onderdeel. Om daarbij te ondersteunen, heeft ASVA een statutendienst opgericht. 

Om het wijzigen van je statuten betaalbaarder te maken, hebben we een deal gesloten met een notaris, namelijk van Ligten en van Ligten. Dit is een professioneel notariskantoor met vestigingen in Hilversum en Amsterdam. Tegen een schappelijke prijs, rond de 500 euro, is het nu mogelijk om hier je statuten te laten wijzigen. Hoe dit werkt in de praktijk: twee keer per half jaar kun je je aanmelden bij ASVA, wij leveren vervolgens een lijst aan voor de van Ligten en van Ligten, en zij zullen verder contact met je opnemen. De eerste deadline voor de eerste lijst staat op 20 oktober. Geïnteresseerd? Mail naar diensten@asva.nl 

Ook maken we het wijzigen van statuten gemakkelijker: ons rechtsbureau kan je namelijk ondersteunen bij het wijzigen van je statuten. Dit houdt in dat we je statuten kunnen doorlezen op inconsistenties, onduidelijkheden of verouderde formuleringen. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat je statuten up-to-date en juridisch kloppend zijn. Daarnaast kunnen we je informeren over recente wetgeving die van invloed kan zijn op je statuten. Zo kun je ervoor zorgen dat je statuten in overeenstemming zijn met de meest recente wettelijke vereisten. We bieden ook templates waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. Deze templates bevatten de belangrijkste elementen die je nodig hebt om je statuten aan te passen of op te stellen. Heb je vragen? Neem contact met ons op via deze pagina.