ASVA organiseert symposium over woningdelen

De discussie over de voor- en nadelen van woningdelen loopt al jaren in Amsterdam. Met de invoering van nieuwe regelgeving per 2017 is de situatie voor woningdelers, omwonenden, en verhuurders echter sterk veranderd. Daarnaast zijn er nieuwe veranderingen op komst in de regelgeving.

Het is duidelijk dat de huidige regelgeving niet goed werkt: studenten betalen zeer hoge huren maar kunnen zich vaak niet inschrijven en worden regelmatig uit hun huis gezet. Daarnaast ervaren sommige omwonenden overlast van woningdelers en zijn er zorgen over de gevolgen voor de leefbaarheid van buurten waar veel woningen worden gedeeld.

Graag zien we jou daarom op dinsdag 4 juni om 20:00 in de Impact Hub bij het Tropenmuseum om over dit onderwerp met ons en specialisten met verstand van zaken in gesprek te gaan. We zullen het hebben over thema’s als verkamering, het effect ervan op huurprijzen, de spreiding over de stad en het contact met de buurt.

Wil je meer weten over hoe woningdelen is geregeld? Of ervaar je problemen met de huidige regels? Wees erbij en laat je horen!

Sprekers zijn onder andere:
– Roeland Endtz, student die zich inzet voor woningdelers
– Dorrit de Jong, gemeenteraadslid GroenLinks
– Hala Naoum Néhmé, gemeenteraadslid VVD
– Mischa Rus, CoLiving
– Jessica Bartels, Bewonersvereniging Mirandabuurt
– Maarten Albers, bestuurslid ASVA

We hopen je dinsdag de 4de te zien! Entree is natuurlijk gratis. Na afloop van het symposium volgt een borrel.