ASVA kantoor dicht op 15 maart: Wij nemen vrij!

Om het belang van stemmen te onderstrepen, zal de ASVA studentenvakbond zich achter de actie van ‘De Stembus 2017’ scharen. Op woensdag 15 maart is ASVA vrij, vrij om te stemmen, vrij om anderen te informeren over hun stem en vrij om de democratie te vieren. Want jouw stem, mijn stem, ONZE stem is GOUD waard!

Op woensdag 15 maart is het zo ver, dan mag iedere Nederlander stemmen op een partij die zijn/haar stem het best vertegenwoordigt. Deze dag is met name belangrijk voor de jongere generaties; hardwerkende jongeren, studenten, starters en iedereen die nog een lange toekomst voor zich heeft! 

Om het belang van dit stemmen te onderstrepen, zal de ASVA studentenvakbond zich achter de actie van ‘De Stembus 2017’ scharen. Op woensdag 15 maart is ASVA vrij, vrij om te stemmen, vrij om anderen te informeren over hun stem en vrij om de democratie te vieren. 

In de woorden van De Stembus:

Wij weten namelijk zelf natuurlijk ook dat het niet een héle dag duurt om een stemkantoor te vinden. Dat is dus ook niet de reden dat we willen dat iedereen vrij neemt. We willen een feestdag. Omdat het feit dát wij kunnen bepalen wie ons gaat vertegenwoordigen de komende vier jaar. En dat vinden wij een feestje waard. Op 15 maart kunnen er namelijk 850.000 jonge mensen voor het eerst hun stem uitbrengen. Dat zijn 13 zetels. 13 zetels waarmee wij zorgen dat Den Haag ons niet kan negeren. 13 zetels waarmee wij onze eigen stem hebben in de Tweede Kamer. En met die stem gaan wij zeggen dat WIJ ook bepalen wat er gebeurt in dit land. Dat is fantastisch. Daar mogen we met z’n allen best even bij stilstaan. Sterker nog, dat is een feestdag waard. En daarom nemen we vrij. Omdat we mogen, kunnen en gáán stemmen. Tot zover en verder dus vooral de boodschap: ga stemmen!

Dit betekent dat ook de studentenbalie gesloten zal zijn. 

Meer informatie over de acties vind je op de facebookevent van De Stembus 2017.