ASVA is er voor jou

Amsterdamse studenten laten hun stem horen voor goed en toegankelijk hoger onderwijs en betaalbare studentenwoningen. Versterk je stem. Word lid van ASVA.

Het begin van je studietijd betekent een nieuw leven. Naast alle leuke dingen, het beginnen van een nieuwe opleiding en het ontmoeten van nieuwe mensen, brengt studeren ook een hoop vragen met zich mee. Want hoe zit het nu precies met de OV-kaart, het bindend studieadvies en het leenstelsel? En kun je in Amsterdam nog wel een kamer vinden? De ASVA studentenvakbond helpt je hierbij. Wij geven antwoorden op al je vragen over de universiteit, het wonen in Amsterdam en het studeren zelf. We verkopen de goedkoopste legale fietsen van Amsterdam en we bieden gratis rechtshulp bij problemen met DUO of je huisbaas. Bij ASVA staat het belang van de student centraal. We vragen continue aandacht voor goed onderwijs, onder andere door in gesprek te gaan met politici en de media. Maar het belangrijkste vinden we het gesprek met jou. Wat vinden studenten eigenlijk van het hoger onderwijs, en wat moet er verbeterd worden? 

Wat doet ASVA?

  • Luisteren en informeren. ASVA heeft contact met studenten en verenigingen. Hierdoor weet ASVA wat er speelt en kan ASVA het studentengeluid laten horen.
  • Invloed uitoefenen. ASVA gaat in gesprek met politici, bestuurders en media. Daarbij legt ASVA het gewicht van honderdduizend Amsterdamse studenten op tafel.
  • Actie. De megafoon gaat altijd mee. Wordt er niet naar de stem van de student geluisterd? Dan voert ASVA actie, bijvoorbeeld tegen het leenstelsel of voor uitbreiding van studenteninspraak.
  • Diensten. Omdat je als student ook gewoon af en toe hulp kunt gebruiken, biedt ASVA diensten aan: een kamerwebsite, bakfietsverhuur, gratis rechtshulp, verkoop van goedkope legale fietsen, trainingen en een infobalie voor al je vragen.

Het gesprek met jou, de student, staat centraal. Samen strijden we voor de belangen van studenten. ASVA is jouw megafoon. Draai jij de volumeknop open? Word lid en strijd mee.