ASVA in 2014

2014 was een belangrijk jaar voor de Amsterdamse student. Voor de HvA- of UvA-student, vonden er vorig jaar tal van gebeurtenissen plaats die invloed hadden op het Amsterdamse studentenleven. Bij alles wat er speelde is ASVA opgekomen voor de belangen van de Amsterdamse student. Zo kreeg minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in 2014 het leenstelsel door de Tweede Kamer. Tijdens een grote manifestatie op het Malieveld in Den Haag liet ASVA samen met duizenden andere studenten horen dat deze plannen de studenten hard zullen raken. Maar ook in Amsterdam hadden bestuurders plannen die studenten zouden raken. Begin 2014 werd gelukkig de bètafusie tegengehouden en ASVA liet samen met alle studieverenigingen en de medezeggenschapsraad van de Faculteit Maatschappij en Gedragswetenschappen weten dat niemand zat te wachten op een overhaaste verhuizing naar het Roeterseilandcomplex.

Tevens kwam er een nieuw stadsbestuur wat de ruimte bood tot nieuwe doelstellingen voor studentenhuisvesting. Mede dankzij ASVA gaat de gemeente Amsterdam inzetten op 8000 extra studentenwoningen tussen 2014-2018, met de nadruk op betaalbaarheid. En met het organiseren van een symposium over nacht-OV kwam dit onderwerp terug op de agenda. 

In augustus behaalde Kersvers op de HvA een recordopkomst. Meer dan 6000 studenten begonnen hun studententijd feestend naast het Kohnstammhuis of dansend in de Escape. Er werd een Docent van het Jaar gevonden aan de UvA en HvA en maar liefst vier keer verscheen de Peper, het scherpe blad dat ASVA elk kwartaal uitbrengt. Het rechtsbureau bestreed het onrecht met succes en meer dan 750 studenten werden verblijd met een goedkope fiets. Tijdens de Dag van de Amsterdamse Student liet de Amsterdamse student zien wat hij allemaal voor de stad betekent en kon iedereen een kijkje nemen in het studentenleven.Dit alles maakte 2014 tot een druk jaar, voor de Amsterdamse student, maar ook voor de ASVA studentenvakbond.

Komend jaar staat er weer veel op de agenda. Tevreden kijkt ASVA terug op 2014 en met gezonde durf vooruit naar wat 2015 gaat brengen. Wij zullen van ons laten horen en ons blijven inzetten voor de Amsterdamse student!