ASVA deelt borsten-Folia uit op open dag HvA

De HvA heeft de Folia met borstencover gecensureerd vanwege de open dag die vandaag plaatsvindt. ASVA vindt dit belachelijk en deelt vandaag Folia’s uit aan scholieren die de open dag bezoeken.

Vandaag vindt de open dag van de HvA plaats. Gisteren werd bekend dat de HvA speciaal voor de open dag alle Folia’s heeft weggehaald uit de HvA-gebouwen die vandaag bezocht worden door duizenden scholieren. De reden hiervoor is de cover van de Folia-editie van deze week, waarop borsten staan afgebeeld. De cover verwijst naar een stuk over de Boobie Bible, een project van Feminist Comittee (FemCom). Het project is opgezet om het taboe rondom borsten juist te laten verdwijnen en borsten te deseksualiseren.

De HvA is bang dat de Folia aankomende studenten afschrikt en wil graag een ‘neutrale context’ creëren voor scholieren die een studie moeten kiezen. ASVA vindt het belachelijk dat de HvA dit artikel en deze cover censureert. Het artikel laat zien dat er binnen onderwijsinstellingen nog steeds te weinig aandacht is voor de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Juist in het hoger onderwijs zou er ruimte moeten zijn voor discussie over actuele en gevoelige thema’s als feminisme. ASVA deelt daarom vandaag de Folia uit aan alle scholieren en hun ouders die de open dag bezoeken.